Ulaşımda Yeni Dönem TRKart Dönemi Başlıyor

Yıllardır gündem olan TRKart artık resmiyete kavuşuyor. Bu durum şehir içi ulaşımlar için büyük kolaylık sağlayacak.

Ulaşımda Yeni Dönem TRKart Dönemi Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TRKart için adım attı. Türkiye geneli geçerli olacak bir ulaşım kartı ilk olarak Konya’da başlayacak, daha sonra Türkiye’nin 81 iline yayılacak.

Haber Global'de yer alan habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, vatandaşların tüm kentlerdeki toplu ulaşım araçlarını kullanabilmesi için tek kart projesi başlattı. Bakanlık, Türkiye Kart Projesi'nde sona gelindiğini duyurdu.

Proje kapsamında kernel geliştirmeleri tamamlandı. PTT geliştirmeleri ise Mayıs ayında tamamlanacak. Konya'da Haziran ayında ilk testlerin başlaması bekleniyor. Testlerden sonra da projenin, bu yıl içinde kadar en az bir ilde kullanılması planlanıyor.

TRKart, metro ve Marmaray'ı da kapsıyor. Kullanıcılar, tek kartla bulunduğu kentteki toplu taşıma araçlarına binebilecek. Sistem hem kartlı hem de dijital platformda kullanılabilecek. Bu şekilde tüm toplu taşımalarda tek kart kullanılabilecek.

TRKart Neden Önemli

Yıllardır birçok vatandaşın mağdur olduğu konulardan biri ulaşım meselesiydi. Özellikle şehir değiştiren vatandaşlar toplu taşıma kullanmada büyük sıkıntı taşıyordu. Çünkü kendi şehirlerinde geçerli olan ulaşım kartı başka bir şehirde geçerli olmuyordu. Özellikle gece yarısı veya sabahın erken saatlerinde şehre gelen vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor yada daha yüksek paralar ödeyerek gidecekleri yerlere gidiyordu.

Yeni dönemle beraber kendi şehrinizde kullandığınız TRKart, içinde limit oldukça tüm şehirlerde kullanılacak. Bu şekilde tüm şehirlerdeki belediye otobüslerine tek kartla binebileceksiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /