Ukraynada Yüzlerce Ölü Endişesi

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerilim bu sabah saatlerinde Moskova yönetiminin Ukrayna'yı işgaline evrildi. Sabah saatlerinde Putin'in ulusa sesleniş konuşmasıyla birlikte Rus askerleri Ukrayna'ya girerken, Ukrayna İçişleri Bakanlığı yüzlerce sivil kaybın yaşandığını öne sürdü.

Ukraynada Yüzlerce Ölü Endişesi

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim, bu sabah saatleri itibarıyla işgale dönüşürken, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin ulusa sesleniş konuşmasında “mümkün olduğu kadar evlerinizde kalın” çağrısına rağmen Ukraynalılar panik içinde yollara düştü.

Yüzlerce Kaybımız Var’

Rusya’nın Perşembe sabahı erken saatlerde yalnızca askeri tesislere saldırdıklarını söylemelerine ve sivil nüfustan uzak durduklarında ısrar etmelerine rağmen, ABD merkezli CNN International, Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın ‘yüzlerce kaybımız var’ iddiasını sayfasına taşıdı.

Reuters’ın duyurduğu, Ukrayna’dan yapılan resmi açıklamada ise, en az 8 kişinin Rusya’nın bombardımanı nedeniyle hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da bugün yaptığı basın toplantısında Ukrayna tarafında ciddi askeri ve sivil kayıpların olduğunu ifade etti. Bodnar, ‘Savaştayız’ ifadelerini kullanırken, ‘Bu savaşı kazanacağız” dedi.