Ukrayna’da Peş Peşe Patlama Sesleri

Donetsk kentinde dün akşamki patlamadan sonra seferberlik ilan edildi. Aynı bölgede birden fazla patlamanın daha yaşandığı belirtildi.

Ukrayna’da Peş Peşe Patlama Sesleri

Dün akşam bir aracın patlatıldığı Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bu sabah genel seferberlik ilan edildi. Reuters görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde ise Donetsk kentinde birden fazla patlama sesi duyulduğu bilgisini paylaştı.

Dün Akşam Patlama Oldu

Dün akşam Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlayan aracın Donetsk komutanı Denis Sinenkov'a ait olduğu belirtildi. Sinenkov'un şans eseri o esnada araçta olmadığı belirtildi. Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta bulunan Donetsk ve Lugansk yönetimlerin temsilcileri, Ukrayna'nın bölgeye yönelik saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti. Ayrıca bugün Rus ayrılıkçıların bir Ukrayna askeri öldürdüğü belirtildi

Donetsk liderinden seferberlik

Donetsk'in ayrılıkçı lideri Denis Puşilin, bölgede genel seferberlik ilan etti. Puşilin, gözlemcilerin doğu Ukrayna'daki çatışmalarda büyük bir artış olduğu konusunda uyarmalarının ardından yaptığı bir video açıklamasında, "Yedeklerde bulunan yurttaşlarımı askerlik ofislerine gelmeye çağırıyorum. Bugün genel seferberlik hakkında bir kararname imzaladım." ifadelerini kullandı. Puşilin dün de sivillerin bölgeden ayrıldığını duyurmuştu.