Ukrayna'da 2 Şehirde Eczane ve Marketler Dışında Tüm İşletmeler Kapatılıyor

Ukrayna'da yeni tip koronavirüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla yeni önlemler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda 2 şehirde temel ihtiyaçları karşılamak üzere market ve eczaneler haricinde tüm işletmelerin kapatılması kararı alındı.

Ukrayna'da 2 Şehirde Eczane ve Marketler Dışında Tüm İşletmeler Kapatılıyor

Ukrayna'nın Odesa ve Lviv kentlerinde 16 Mart Pazartesi günü itibariyle koronavirüs önlemleri çerçevesinde eczane ve gıda marketlerinin dışındaki tüm dükkan, kafe, restoran , eğlence mekanları, spor salonları, sinema, müze , AVM'ler ve sokak pazarlarının kapatılması kararı alındı. Bankaların faaliyetlerini sürdürmesi beklenirken, Odesa Belediye Başkanı Gennady Trukhanov, Odesa'da 10'dan fazla kişinin bir araya geldiği tüm işletmelerin kapatılacağını, gerek görülmesi durumunda kısıtlamaların arttırılabileceğini bildirdi.

Lviv Belediye Başkanı Sadovyi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada alınan önlemleri bildirdi. Aynı yasakların ülke genelinde de uygulamaya alınabileceği belirtiliyor.

Ukrayna'da şimdiye kadar yeni tip koronavirüs nedeniyle 3 kişi öldü. Ülkede 3 Nisan 2020 tarihine kadar tüm okullar tatil edilmiş, toplu etkinliklerin ertelenmesi kararı alınmış, yabancıların ülkeye girişleri yasaklanmıştı. 

KORONAVİRÜSLE İLGİLİ EN SON GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN YENİ SAYFA AÇILDI TIKLAYIN VE KATILIN