Ukrayna Savaşta Ölen Çocuk Sayısını Açıkladı

Rusya ile Ukrayna Savaşının üzerinden geçen iki ayda en çok zararı siviller gördü. Ne yazık ki bu süreçte çok fazla çocukta hayatını kaybetti. Ukraynalı yetkililer savaş sonucu ölen çocukların sayısını paylaştı.

Ukrayna Savaşta Ölen Çocuk Sayısını Açıkladı

Savaşın en masum ve günahsızı çocuklar, yine savaşın en çok acı çekenleri olmaya devam ediyor. Rusya’nın yaklaşık 2 ay önce başladığı savaşın bilançosu günden düne artıyor. Çok sayıda Ukrayna askeri ile beraber sivil vatandaşta hayatını kaybetmiş durumda.

205 Çocuk Hayatını Kaybetti

Ukraynalı yetkililer savaşın başladığı günden itibaren 205 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. 362 çocuk ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

1000’den Fazla Eğitim Kurumu Zarar Gördü

Ukrayna başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rus saldırıları sonucu 1000’den fazla eğitim kurumu hasar gördü. Zarar gören bu kurumların yüzde 95’inin tamamen yıkıldığı belirtildi.

Savaş nedeniyle eğitim, sağlık ve beslenme gibi temel yaşam ihtiyaçlarından yararlanamayan çocukların şuan için en önemli meselesi hayatta kalmak oluyor. Çok sayıda sivil vatandaş ve çocuk tahliye edilirken, henüz tahliye bekleyen yüzbinlerce sivil vatandaş bulunuyor. Sığınaklarda hayatta kalmaya çalışan sivil vatandaşların, savaşın şiddetlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /