Ukrayna İçin En Zor Gün

Rus ordusu Kiev'e dayandı, bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya girmesi sonrasında sıkıyönetim ve seferberlik ilan eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, 137 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ukrayna İçin En Zor Gün

Ukrayna Hükümet Danışmanı, "Bugün en zor gün olacak." derken Rusların başkent Kiev'in sınırlarına dayandığını duyurdu. Öte yandan başkent Kiev'de sivillere ait binaların bombalandığı, roket saldırıları yapıldığı öğrenildi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise Kiev'de bir Rus uçağını düşürdüklerini ancak uçağın düşerken bir binaya çarptığını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus gruplarının Kiev'e girdiğini açıkladı. Zelenskiy, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi. Hostomel Havaalanını Rus güçlerinden geri aldıklarını belirten Zelenskiy, "Bu da başkente güven veriyor. Öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil. 300'den fazla kişi de yaralandı." ifadesini kullandı.

"Düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi "

Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zelenskiy, "Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar. Batı sadece vereceği destek hakkında konuşuyor. Kimse bizim için savaşmak istemiyor. Ülkemizi tek başımıza savunuyoruz. Dünyanın en kudretli güçleri uzaktan izliyor. Dünkü yaptırımlar Rusya'yı ikna etti mi? Yeterli olmadığını gökyüzümüzde ve yerde görüyoruz." ifadesine yer verdi.