Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY’un Kullanım Alanları Yaygınlaşıyor

Türkiye, kendi ödeme yöntemini kullanmaya hazırlanıyor. Bütün banka ve ATM’lerde geçerli olması beklenen kartın yardımlarda da aynı şekilde devreye girmesi için çalışılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tüketicilere ve kamu bankalarına ‘TROY’ çağrısını yapmış ve kartlı ödeme sistemleri alanında yerli sistemi tavsiye etmişti. Türkiye'nin ödeme yöntemi TROY’un yaygınlaştırılmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. TROY, bankalar arası kart merkezi tarafından geliştiriliyor. Emekli vatandaşlar

Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY’un Kullanım Alanları Yaygınlaşıyor

Ödeme Pazarının Tamamına Sistem Hakim

TROY, 2017 senesinde milli kartlı ödeme sistemi şeklinde piyasaya sürüldü. Bu sistemin 26 banka, 5 elektronik para kuruluşu olmak üzere toplamda 31 üyesi var ve bu üyeler ise Türkiye kartı ödemeler pazarının %100'ünü temsil ediyor.

Karta Müracaat Altyapısının Sağlanmasına Çalışılıyor

TROY banka kartı ya da kredi kartı almayı isteyen vatandaşların, istisnasız bir şekilde bu ürüne erişim sağlayabilmeleri amacıyla bankaların bütün satış kanallarında TROY  kredi kartını ayrıştırmak suretiyle müracaat altyapısı sağlamasına ilişkin çalışmalar devam ediyor.


Finansal İstikrar Komitesine TROY Kararları 

TROY kararları, finansal istikrar komitesinin gündemindeki yerini aldı. Komitenin 6’ncı toplantısında alınan karar ile oluşturulan çalışma grubu tarafından TROY kart şemasının kullanımının yaygın bir hale dönüştürülmesine yönelik gerçekleştirilen faaliyetler ile alakalı bir sunum yapıldı.