Türkiye'nin Dört Bir Yanındaki Okullara Önemli Mesaj! İlkokuldan Liseye... Açılış Tarihi Belli Oldu mu?

Öğrenciler ve veliler, heyecanla bekledikleri anı yaşamaya hazırlanıyorlar. Yarıyıl tatili, öğrenciler için hem dinlenme hem de hazırlık dönemi olarak geçti, ancak şimdi tekrar derslere dönme zamanı geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim öğretim takvimi, ikinci dönemin başlangıcı ve yarıyıl tatilinin sonunu belirliyor. Okullar ne zaman açılacak, ikinci dönem ne zaman başlayacak? İşte, tüm detaylar...

Türkiye'nin Dört Bir Yanındaki Okullara Önemli Mesaj! İlkokuldan Liseye... Açılış Tarihi Belli Oldu mu?

İkinci Döneme Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Öğrenciler, yaklaşan ikinci dönemin başlamasına sayılı günler kala, tatil sürecini en etkili şekilde değerlendirmek için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Özellikle sınavlara girecek olan adaylar, tatil sürecini eksikliklerini gidermek ve bilgilerini pekiştirmek için kullanıyorlar. Yeni dönemin heyecanı ve hazırlıkları tüm öğrencileri sarmış durumda.

Okulların Açılma Tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan eğitim öğretim takvimine göre yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 tarihinde başlamıştı. Tatil süreci, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Yani, öğrenciler, yaklaşık 2 haftalık tatilin ardından 5 Şubat 2024 Pazartesi günü yeniden derslere başlayacaklar. Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte, ikinci dönem dersleri başlamış olacak.

Ramazan Bayramı Tatilinde Dinlenme Fırsatı

Öğrencileri bir diğer tatil dönemi olarak bekleyen ise Ramazan Bayramı tatili olacak. Nisan ayında gerçekleşecek olan bu tatil, öğrencilere kısa bir dinlenme fırsatı sunacak. İşte Ramazan Bayramı tatilinin tarihleri:

  • Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 9 Nisan 2024 Salı
  • Ramazan Bayramı 1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba
  • Ramazan Bayramı 2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe
  • Ramazan Bayramı 3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma

Öğrenciler için ikinci dönem başlangıcı ve tatil tarihleri belirginleşti. İkinci dönemin başlamasına kısa bir süre kala, öğrenciler, öğretmenler ve veliler bu döneme hazırlıklı bir şekilde girmeye devam ediyorlar. Umarız ki bu dönemde başarılar ve mutluluklar öne çıkar.