Türkiye Uzay Ajansından Ufo Görüntüleri İle İlgili Açıklama Geldi!

Türkiye Uzay Ajansından Ufo Görüntüleri İle İlgili Açıklama Geldi!

Türkiye Uzay Ajansından Ufo Görüntüleri İle İlgili Açıklama Geldi!

Birçok insan, UFO'nun uzaylı aracı anlamına geldiğini düşünse de, UFO terimi aslında "Unidentified Flying Object" yani "Tanımlanamayan Uçan Nesne" kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Türkiye Uzay Ajansı, NASA'nın bu tanımı kısıtlı bulduğu için UFO yerine artık UAP terimini kullanma kararı aldığını belirtti. UAP, "Unidentified Anomalous Phenomena" yani "Tanımlanamayan Anormal Olay" kelimelerinin baş harflerinden oluşan yeni bir tanımlama olarak öne çıkmaktadır. Bu terim, sadece tanımlanamayan nesneleri değil, aynı zamanda tanımlanamayan şekilde gerçekleşen olayları da kapsamaktadır. NASA, dünya genelindeki UAP dosyalarını inceleyerek ve gizemli olayların sırlarını çözmeye çalışacaktır.

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"UAP saptamalarının, özellikle Dünya dışı yaşamın varlığına ilişkin işaretleri bulundurduğu düşüncesine kapılmak doğru değildir. Yapılan çeşitli UAP ihbarlarının çoğunun meteoroloji balonları, Starlink Uyduları, drone’lar ve hatta hava çöplerinden kaynaklanan yanılgılar olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca görüntüleme yapan veya veri almakta kullanılan bazı cihazlardaki bozukluklar da bu yanılgının doğmasına sebep olabilmektedir.

UAP çalışmalarının odaklandığı alan düşünülenin aksine Dünya dışı yaşamın tespiti değil daha çok hava savunması ve güvenliği alanlarıdır.

UAP KAPSAMINDA OLAN NEDENLER

  • Havadaki Karmaşa: Bu nesneler arasında kuşlar, balonlar, eğlence amaçlı insansız hava araçları bulunur.
  • Doğal Atmosferik Olaylar: Doğal atmosferik olaylar, bazı kırmızıöte ve radar sistemlerinde kaydedilebilen buz kristalleri, nem ve termal dalgalanmaları içerir.
  • Gizli Çalışmalar: Kuruluşların teknoloji geliştirmelerinden ve gizli programlarından kaynaklı çalışmalardır
  • Çeşitli Yapılanmaların Çalışmaları: Devletler veya sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen çalışmalardır."