Türkiye Referanduma Mı Gidiyor? TBMM Başkanı Referandum İçin Gerekli Milletvekili Sayısını Açıkladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başörtüsü anayasası ile ilgili referandum konusuna değindi. Şentop, referanduma gitmek için kaç vekilin oyunun gerekli olduğunu açıkladı.

Türkiye Referanduma Mı Gidiyor? TBMM Başkanı Referandum İçin Gerekli Milletvekili Sayısını Açıkladı

Uluslararası Kırım Platformu I. Parlementer Zirvesinde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsüyle ilgili “Bu işi referanduma götürelim, parlementoda bu iş çözülemiyorsa millete götürelim, kararı millet versin” açıklamasının ardından konuyu değerlendirmesi istenen Şentop şu açıklamalarda bulundu;

“Güçlü Bir Teminata Dönüştürmek İçin Anayasa Değişikliği Düşünülebilir”

“Başörtüsü serbestliğini güçlü bir şekilde teminat altına almak icap ediyor. Kanunla serbestliği düzenlediğiniz zaman, bunun kanunla yasaklanabileceğini de ortaya koymuş oluyorsunuz. Çünkü bunu, kanundan kaynaklanan bir hakka dönüştürmüş oluyorsunuz. Bu açıdan bunu daha güçlü bir teminata kavuşturmak bir anayasa değişikliğiyle düşünülebilir.

Referandum İçin Kaç Milletvekili Gerekli?

360 ile 400 arasında kaldığı takdirde, anayasa değişikliğinin referanduma sunulması zaten zaruri oluyor. 400’ü geçtikten sonra da referanduma sunulması ihtiyaridir. Sunulabilir de sunulmayabilir de. Böyle bir konunun milletin tasvibine sunulması ve milletin bu konudaki görüşüyle tescil olunması konusu siyasi bir karardır.”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /