Türkiye Merkezli Büyük Veri Sızıntısı İddiası

Dün akşamdan bu yana Türkiye merkezli olan bir veri sızıntısı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Geçtiğimiz senelerde Türkiye merkezli birçok veri sızıntıları yaşandı. Şu an Türk vatandaşlarının birçok verileri internet üzerinden toplu olarak alınıp satılmaktadır. Bu veriler Türkiye’de hizmet vermeye devam eden büyük firmaları hedef alarak saldırılar yapılıp elde edilen bilgiler güncellenmektedir. Veri tabanları gün geçtikçe çok büyük hale gelmektedir. Bu konuda endişe veren iddialar gündemde yerini almış ol

Türkiye Merkezli Büyük Veri Sızıntısı İddiası

Dün akşam teknoloji dünyasında bulunan Recep Baltaş, Twitter üzerinden yaptığı iddiaya göre ülke tarihindeki en büyük veri sızıntısının olduğunu paylaştı. Bu konu üzerine aynı duyumları alan ve paylaşan bazı isimler de oldu. Bazı tanınmış kişilere ulaşılıp sorulduğunda çok yakında Türkiye’de büyük bir veri sızıntısının olacağı söylendi. Şarkıcılar, siyasi kişiler, futbolcular ve diğer birçok ünlü isim yanında birçok Türk vatandaşının güncel olan telefon numaraları ile açık adreslerinin ellerinde olduğunu açıkladılar.

Baltaş’ın açıklamasına göre aynı hacker Türkiye’nin en büyük petrol şirketlerinden birine ait olan hassas dosyalara ve e-posta bilgilerine sahip olduklarını açıkladı. Dedi kodu haline gelen büyük veri sızıntısı aslında büyük bir tencere çorba, içinde bulunanlar ise yemek sepeti, eski nüfus veri tabanı ve diğer hack’lenen veri tabanları ile whatsapp konusu yalnızca spekülasyon açıklaması yapıldı. Ortaya atılan iddialar henüz kesinlik kazanmış değildir.