Türkiye ile Yunanistan Arasında Flaş Gelişme: Görüşme Yapılacak

Son dakika haberi: NAT O'dan Türkiye hakkında son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Türkiye ile Yunanistan 'ın görüşeceği bildirildi.

Türkiye ile Yunanistan Arasında Flaş Gelişme: Görüşme Yapılacak

Son dakika : Türkiye ile Yunanistan görüşiecek.

Son günlerde  Doğu Akdeniz 'de Türkiye ile Yunanistan arasında kriz yaşanıyor. Son günlerde oldukça hareketli olan Doğu Akdeniz 'den son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşmeler yapmak üzere mutabakata vardığını açıkladı.

GÖRÜŞMELER İÇİN MUTABAKAT SAĞLANDI

Stoltenberg tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında , şu ifadelere yer verildi:

"Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı."

İKİ DEĞERLİ MÜTTEFİK OLAARAK NİTELENDİRDİ

Türkiye ve Yunanistan'ı "iki değerli müttefik" olarak niteleyen Stoltenberg, NATO'nun ortak güvenliği etkileyen konular için en önemli istişare platformu olduğunu belirtti.

DEVAM EDECEK

Stoltenberg sözlerini şu şekilde tamamladı:

"NATO dayanışması ruhu içinde gerilime çözüm bulmak için tüm ilgili müttefik ülkelerle yakın temas içinde kalmaya devam edeceğim."

kamubulteni.com  | Ankara