Türkiye'deki İl Sayısının 100'e Çıkarılması İle İlgili Açıklama Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Bitlis’in Ahlat ilçesindeki “Kültürel Etkileşim ve “Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta” etkinliklerine katıldı ve burada gündem olan açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki İl Sayısının 100'e Çıkarılması İle İlgili Açıklama Geldi

Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkarılacağı açıklaması sosyal medyada gündem oldu.


Vedat Demiröz"MHP lideri Devlet Bahçelinin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verecekleri kararla Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız" dedi ve hemen sonrasında sosyal medyada 100 il olacak paylaşımları yapıldı. Demiröz paylaşımlara ve tartışmalara son noktayı koydu.


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Ahlat İlçesinde yaptığı konuşmanın bazı yayın organları tarafından yanlış yere çekildiği ve bu hususta verilmiş bir kararın olmadığını dile getirdi.


Demiröz'ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması şu şekilde;


"Bugün Ahlat'ta yaptığım konuşma bazı yayın organlarında 'il sayısı 100'e çıkarılacak'şeklinde yansıtılmıştır.Bu hususta verilmiş bir karar yoktur.Oysaki konuşmamda ,'Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunlar arasında yer alacağını temennisidir."dedi