Türkiye Bu Toplantıya Kitlendi Emekli İkramiyesi Artacak Mı

Kabine toplantısı yarın yine yoğun bir gündemle toplanıyor. Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında ise bayramın yaklaşmasıyla verilecek emekli ikramiyelerine zam gelecek mi konusu. Yarın kabinede bu konunun da görüşülmesi bekleniyor.

Türkiye Bu Toplantıya Kitlendi Emekli İkramiyesi Artacak Mı

Bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek yarınki toplantıda önemli konular ve yoğun bir gündem var. Kabinenin ilk konusu yine Rusya-Ukrayna Savaşı olacak. Ayrıca yaklaşan bayram dolayısıyla emekli ikramiyelerinde artış olup olmayacağı konularının da konuşulması bekleniyor.

 İşte kabinede görüşülmesi beklenen konular;

Bakü-Erivan Barış Süreci

Toplantıda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, NATO üyesi ülkelerle önümüzdeki dönemde savunma sanayii konusunda atılacak ortak adımlar ile Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler değerlendirilecek.

Terörle Mücadele

Hemen hemen her toplantıda olduğu gibi bu toplantının da öncü maddelerinden biri terörle mücadele konusu. Mücadeledeki son durum ve yaz döneminde yürütülecek operasyonlar görüşülecek.

Fahiş Fiyat Artışlarına Müdahale

Uzun zamandır ülke gündemini meşgul eden bazı marketlerin ürünlerdeki fahiş fiyat uygulaması da bu toplantıda ele alınacak konulardan biri. Özellikle KDV indiriminden sonra bazı marketlerin uygulamayı fiyatlara yansıtmaması ve fahiş fiyat uygulaması ile ilgili alınacak tedbirler görüşülecek.

Emekli İkramiyesi

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği ikramiye konusunda bu toplantıda görüşülmesi bekleniyor. İkramiyeler artacak mı, artış için nasıl bir yol izlenecek. Hükümetin önünde iki alternatif var. Ya ikramiyeler 2.000 liraya çıkarılacak ya da enflasyondaki zam oranı baz alınacak, oda 1.500 lira civarında olacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /