Türk Telekom Yine Çöktü! Türk Telekom Kullanıcıları Google'a ve Google Servislerine Giremiyor

Türk Telekom servis sağlayıcısı kullanan internet kullanıcıları Google servislerine erişimde güçlük yaşıyor. Türk Telekom servislerindeki sıkıntı sürüyor.

Türk Telekom Yine Çöktü! Türk Telekom Kullanıcıları Google'a ve Google Servislerine Giremiyor

Türk Telekom Yine Çöktü! Türk Telekom Kullanıcıları Google'a ve Google Servislerine Giremiyor

Binlerce kullanıcı hem mobil, hem de sabit internet hatlarında sorun yaşadığını belirterek sosyal medyadan sorunun çözümüne ilişkin Türk Telekom'dan kısa sürede yanıt bekliyor.  

Başlangıçta sorunun Google'dan kaynaklı olduğu düşünülse de Türk Telekom kullanıcılarının sadece google servislerine erişim sağlayamadığının ortaya çıkmasıyla Türk Telekom'a şikayet yağdı. Hem mobil hem de sabit internet hatlarında sorun yaşayan kullanıcılar sosyal medya hesaplarından Türk Telekom'a tepkilerini dile getiriyor.

Downdedector tarafından aktarılan verilere göre saat 15.50'den itibaren sorun 16 kat daha artmış durumda. 

Türk Telekom'dan Açıklama Geldi: Siber Saldırı

Türk Telekom'un resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.