'Türk Mallarını Almayın' Diyorlar-Araplar Türkiye'yi Boykot Ediyor

Türkiye 'nin Kaşıkçı cinayeti üzerine gitmesi Arabistan'ı uluslararası siyasette zora giriyor. Araplar ise çareyi Türk mallarını boykot etmede buldu.

'Türk Mallarını Almayın' Diyorlar-Araplar Türkiye'yi Boykot Ediyor

Son dakika: Suudi Arabistan Cemal kşıkçı cinayeti sornası uluslararası siyasette çok zorda. 

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı 'nın Arabistan tarafından vahşice öldürülmesinin ardından Türkiye bu konuyu iyi şekilde takip etmiş ve Arabistan 'ı uluslararası siyasette zor duruma soktu. 

Cemal Kaşıkçı cinayetini şeffaf şekilde yürüten Türkiye 'ye Araplar bu aralar kan kusuyor. Prens tarafından gönderilen ekip tarafından vahşice infaz edildiği iddiası da geçtiğimiz gün ABD basınında yer almıştı. Bu gelişmeler sonrası Arabistan ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. 

Tarafsız ve şeffaf takip sürecini çok iyi bir şekilde yönetmesine karşılık bu durum Türkiye 'ye karşı Suudi cephesi oluşturdu. Özellikle sosyal medyada Türkiye karşıtı propagandaya imza atan Suudiler, Türkiye'ye boykot çağrısı yapıyor.

Araplar, Cemal Kaşıkçı cinayetini sorgulamaktansa, vahşice yapılmış bu cinayeti ortaya çıkaran Türkiye 'yi hedef alıyor. 

Birçok düşmanca mesajın içerdiği paylaşımları yapan Suudiler, "Türk mallarını kullanmayın" , "Selman'ın düşmanı bizim de düşmanımız" gibi mesajlar yayınlıyor.