Türk Eğitim Sen, Uzman ve Başöğretmenlik Süre Hesaplamalarının Revize Edilmesi Talebinde Bulundu.

Türk Eğitim Sen, uzman ve başöğretmenlik süre hesaplamalarının revizyonu talep ediyor. Genel Başkan Geylan, ücretli öğretmenlik ve akademik hizmet sürelerinin dikkate alınmasını istedi.

Türk Eğitim Sen, Uzman ve Başöğretmenlik Süre Hesaplamalarının Revize Edilmesi Talebinde Bulundu.

Türk Eğitim Sen'in Genel Başkanı Talip Geylan, uzman ve başöğretmenlik için gereken hizmet sürelerinin revizyonu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi bir dilekçe iletti.

Talip Geylan'ın açıklamalarında şu hususlara değindi:

Bilinir ki Milli Eğitim Bakanlığı, "2023 Öğretmenlik Kariyer Basamakları İlerleme Duyurusu" ile öğretmenlerin kariyer gelişimlerine yönelik yeni süreler ve gereklilikler yayınladı. Bu sürelerin belirlenmesinde, ilgili Yönetmelikte belirtilen kriterler baz alındı. İlgili Yönetmelik, uzman ve başöğretmenlik başvurularında on yıllık sürenin nasıl hesaplanacağını 14. maddesinde belirtir. Ancak bu madde, bazı hizmet sürelerini hesaplamaya dair eksik bilgiler içerir. Türk Eğitim Sen (TES) olarak, bu eksikliklerin giderilmesi adına, on yıllık hizmet süresinin hesaplanmasında;

1- Ücretli ve vekil öğretmenlik hizmet sürelerinin,

2- Özel eğitim kurumlarında uzman öğretici olarak görev sürelerinin,

3- Üniversitelerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak hizmet verilen sürelerinin de yönetmelikte yer almasını öneriyoruz.

Bu hizmetleri yerine getiren kişiler, öğretmenlik görevini yerine getirmiştir. Bu yüzden uzman öğretmenlik başvurularında bu hizmet sürelerinin hesaplanması önemlidir. Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'na bir dilekçe gönderen sendikamız, 2023 yılı başvurularında bu sürelerin göz önünde bulundurulmasını ve bu durumdan kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önlenmesini talep etmektedir.