TÜİK Enflasyonu Açıkladı Özgür Demirtaş Fena Patladı ‘Yapmayın Kardeşim’

TÜİK bugün haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Verilerin açıklanmasından sonra ekonomistlerden peş peşe yorumlar geldi. Bunların en sertlerinden biride Özgür Demirtaş’tan geldi.

TÜİK Enflasyonu Açıkladı Özgür Demirtaş Fena Patladı ‘Yapmayın Kardeşim’

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık yüzde 4,95 artarken yıllık enflasyon ise yüzde 78,62 oldu. TÜİK’ten önce enflasyonu ENAG açıkladı. Yapılan açıklamada enflasyon yıllık yüzde 175,55 olurken aylık yüzde 8,31 oldu.

TÜİK’in açıkladığı bu karar sonrası ünlü ekonomist Özgür Demirtaş dayanamadı ve sosyal medya hesabından ağır bir eleştiri paylaştı. Demirtaş, ‘’Yıllık Enflasyon %175, yanlış okumadınız %175 TÜİK’in açıkladığı üretici enflasyonu ise 1995 yılından bu yana bir rekor. Neymiş Faiz Enflasyonun sebebimiymiş? Koskoca Türkiye deney tahtası yapılır mı?’’ dedi.

Daha sonra Demirtaş açıklanan TÜİK enflasyonu ile ilgili şu paylaşımı yaptı: ‘’Yapılan Ekonomik hatalar affedilir gibi değil. Göz göre göre, İnadına inadına, Onca uyarana rağmen, onca uyarıya rağmen, onca uzmana rağmen… Yapmayın kardeşim yapmayın.’’

‘’Sinir, Üzüntü, Şaşkınlık, Bıkkınlık, Git gide artan hırs, Patlama hissi, Yine Üzüntü, Yine Sinir ve Hayal Kırıklığı Duygularım bunlar…Taşa anlatsam ortadan çatlardı, anlardı, anlardı… Faiz Enflasyonun nedeni falan değildir. Faiz SONUÇTUR, liyakatsizliğin sonucudur.’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /