TSK ve Jandarma Sözleşmeli Er Alımı - Erbaş Alımı Konusunda Yeni Dönem!

Kahraman ordumuza uzman jandarma, uzman çavuş alımı, uzman onbaşı alımı, sözleşmeli er alımları konusunda yeni döneme giriliyor. Sözleşmeli er ve erbaş olarak TSK'da kalmak isteyen 12 ay askerlik hizmetini yerine getiren gençlere öncelik verilecek. Lise mezunları için askerlik 6+6 aylık olacak. Askerlik süreleri ve yeni askerlik sistemi hakkında sorulan sorulara Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek yanıt verdi.

TSK ve Jandarma Sözleşmeli Er Alımı - Erbaş Alımı Konusunda Yeni Dönem!

TSK ve Jandarma Sözleşmeli Er Alımı ve Erbaş Alımı Konusunda Yeni Dönem!

Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve ilgili komutanlıklara bağlı kurum kuruluşlarda askerlik görevini 12 ay olarak yapan yükümlüler dilerlerse sözleşmeli er ve erbaş olarak TSK'da istihdam edilebilecekler. Sözleşmeli er alımı ve erbaş alımı konusundaki açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, TSK'da çavuş, onbaşı, er olarak görev yapan askerlerin önümüzdeki dönemde yeni askerlik sistemi ile birlikte sözleşmeli er, erbaş olarak istihdam edileceğini açıkladı. Balıkesir'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yedek astsubay ve subaylık görevini yerine getirenlere 2 aylık eğtimlerde harçlık, diğer kıta görevlerinde maaş verilecek. Lise mezunları için , diğer eğitim gruplarından isteyenler için 6+6 aylık askerlik uygulaması getiriyoruz. İlk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. 6 ay sonra devam etmek isterlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar. 12 ay bitiminde arzu eden askerlerimiz sözleşmeli er erbaş kadrosuna geçiş için müracaat edebilecekler. ' şeklinde konuştu.


12 AY ASKERLİK YAPANLARIN SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞLIKTA 1 ADIM ÖNDE OLACAĞI BİR SİSTEM GELİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni askerlik sistemi ile birlikte uzman çavuş ve sözleşmeli er , onbaşı alımlarını daha yoğun şekilde askerliğini 12 ay olarak yapan yükümlüler üzerinden yapabileceği sinyali geldi. Açıktan sözleşmeli er , erbaş alımlarının yerine hali hazırda askerlik görevini 12 ay olarak yapan , askerlik eğitiminden uzaklaşmamış gençlerin TSK'da istihdamı daha da yoğunlaşacaktır. Jandarma'nın profesyonelleşme süreci de bu sürece dahil edilecektir. Askerlik hizmetini 12 ay olarak yapan adaylara öncelik tanınacağı bu açıklamaların ardından daha da netleşmiş oluyor. Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandığı takdirde Kamu Bülteni olarak siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız.

Son Dakika ! Bedelli Askerlik ve Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de yeni askerlik sistemi , bedelli askerlik , dövizli askerlik ve askerlik süreleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni askerlik sistemi ile yedek astsubaylık geliyor, ayrıca 6+6 sistemiyle askerde kalan gençlere maaş verilecek. 12 ay askerlik yapanlar sözleşmeli er ve erbaş olarak TSK'da kalabilecek. İşte yeni askerlik sistemi, dövizli askerlik ve bedelli askerlikle ilgili Erdoğan'ın açıklamaları: Bilindiği gibi halen lisans, lisansüstü programlarını bitirenler 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem er erbaş olarak askerlik yapıyor. Lisans düzeyinden aşağıda olanlar ise 12 ay er ve erbaş olarak askerlik görevini şu an itibariyle yerine getiriyor. Bir de yurtdışındaki vatandaşlarımızın faydalandığı dövizle askerlik ile zaman zaman başvurulan bedelli askerlik uygulaması var. Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için 12 aylık yedek subaylık devam ediyor, 2 yıllık MYO mezunları için ise burada yeni bir adım atıyoruz, ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek astsubay ve subaylık görevini yerine getirenlere 2 aylık eğtimlerde harçlık, diğer kıta görevlerinde maaş verilecek.

Lise mezunları için , diğer eğitim gruplarından isteyenler için 6+6 aylık askerlik uygulaması getiriyoruz. İlk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. 6 ay sonra devam etmek isterlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar. 12 ay bitiminde arzu eden askerlerimiz sözleşmeli er erbaş kadrosuna geçiş için müracaat edebilecekler. Bedelli askerliğe gelince, dövizli askerlik ile bedelli askerlik arasında herhangi bir fark olmayacak. Dövizli askerlikteki kur neyse aynı şekilde TL olarak da o şekilde gidecek. Bugüne kadar belirli bir periyodu ve sistemi olmayan bedelli askerlik uygulamasını ordumuzun personel sayısı ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla kalıcı hale getiriyoruz.

İkide bir çıkacak mı çıkmayacak mı sıkıntısı olmayacak. Eğitim durumuna bakılmaksızın isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 1 aylık eğtiimden sonra terhis edilecek. Her yıl 145 bin kişi bedelli askerlikten faydalanabilecek. Anneler nasıl oluyor? Bedelli askerlik ücreti sabit formüle göre belirlenecek. Bedelli askerlikten gelen kaynak , tamamı maaşlı olan diğer askerlerimizin maaşlarını karşılayacak. Gençlerimiz için askerlik görevi yük olmaktan çıkıyor. Askere giden gençlerimiz ya bedelini ödeyecek ya da maaşlı olarak göreve devam edecek. Bu askerlerimizin bazıları da sözleşmeli olarak TSK bünyesinde uzun yıllar görev yapmaya devam edecek. Bu çalışma henüz taslak çalışma, nihai hedef ulaşınca paylaşacak. Yeni askerlik sisteminin ülkemize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. 
 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA