Trump'tan Son Dakika Türkiye açıklaması!

Dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölgeye tekrar asker göndermenin bir seçenek olduğunu söyleyen Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Amerikan halkının ordunun yeniden Suriye'ye gitmesini istemediğini düşündüğünü belirtti. ABD Başkanı, "Türkiye benim tavrımı biliyor. Büyük bir zafer kazandık ve bölgeden ayrıldık. ABD halkının ise askerini yeniden bölgeye göndermek istemediğini düşünüyorum. Kazandık ve ayrıldık." şeklinde konuştu.

Trump'tan Son Dakika Türkiye açıklaması!

Trump'tan Son Dakika Türkiye açıklaması!

Dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölgeye tekrar asker göndermenin bir seçenek olduğunu söyleyen Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Amerikan halkının ordunun yeniden Suriye'ye gitmesini istemediğini düşündüğünü belirtti.

Bugün bir miting öncesi basın mensuplarının karşısına geçen ABD Başkanı, "Suriye'de şu anda askerimiz yok. Biz orada kazandık ve IŞİD'i yendik. Orada hiç askerimiz yok. En son isteyeceğim şey binlerce askeri tekrar oraya (Suriye'ye) götürüp, yine kazanmak.Türkiye benim tavrımı biliyor. Büyük bir zafer kazandık ve bölgeden ayrıldık. ABD halkının askerini yeniden bölgeye göndermek istemediğini düşünüyorum. Kazandık ve ayrıldık." şeklinde konuştu.

TRUMP SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA HANGİ İFADELERİ KULLANMIŞTI?

Trump, Suriye meselesiyle ilgili önünde 3 seçenek olduğunu, asker göndermek, Türkiye'ye finansal yaptırımlar ya da arabuluculuk olduğunu söyledi. Trump, "DEAŞ'ın halifeliğini yüzde yüz yendik. Suriye'de Türklerin saldırısı altındaki bölgede artık askerimiz yok. İşimizi harika şekilde yaptık. Şimdi Türkiye, 200 yıldır savaştığı kürtlere saldırıyor.  Önümüzde 3 seçenek var, ya binlerce asker gönder, savaşı kazan. Ya Türkiye'ye yaptırımlar uygula ya da Türk ve Kürtler arasında arabuluculuk yapmak" ifadelerini kullandı.