Trump'ın Başına Ödül Koyan İran'lı Milletvekiline Yanıt

İranlı Milletvekili Ahmed Hamza, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın başına 3 milyon dolar ödül konduğunu söylemişti.

Trump'ın Başına Ödül Koyan İran'lı Milletvekiline Yanıt

Açıklamaya yanıt veren ABD'nin silahsızlanma elçilerinden Robert Wood, "Bu açıklama çok saçma. Bu rejimin temellerinde teröristlerin olduğunu ortaya koyuyor. İran'da rejim artık kendini değiştirmeli" ifadelerini kullandı. İranlı yarı resmi haber ajansı ISNA, Ahmad Hamza isimli milletvekilinin ABD Başkanı'nın başına ödül koyduğunu duyurmuş, Hamza , Trump'ı öldürene 3 milyon dolar nakit para vereceğini söylemişti. Kasım Süleymani'nin memleketi Kirman'dan olan milletvekili Kirman halkının intikamı için bu parayı vermekten çekinmeyeceğini söylemişti. 

İran ABD Gerilimi

ABD'nin İranlı general Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından yaşanan gerilim Irak'taki ABD üslerinin vurulmasıyla zirve yapmış, 3. dünya savaşının çıkabileceği iddiaları piyasaları da derinden etkilemişti. ABD , İran'a yönelik savaş başlatma niyetinde olmadığını yapılanın bir teröristi öldürmek olduğunu söylese de, İran intikamın sadece ABD üslerinin vurulmasıyla sınırlı kalmayacağını bildirmişti.