Trafiğe çıkan sürücülere uyarı! Bunu yapmayan 1.153 TL ceza ödemek zorunda kalacak

Türkiye'deki tüm araç sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir açıklama geldi. Her ne kadar 1 Aralık 2023 tarihi belirtilmiş olsa da bu tarihten önce bunu yapmayan araç sahiplerinin ciddi cezalarla karşılaşacağı açıklandı.

Trafiğe çıkan sürücülere uyarı! Bunu yapmayan 1.153 TL ceza ödemek zorunda kalacak

Türkiye'de 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak kış lastiği uygulamasına ilişkin sürücülere ardı ardına uyarılar geliyor. Araç bakım uzmanı lastiğin üretim tarihinin çok fazla önemli olduğunu vurgularken araç sahiplerine aksi durum karşısında para cezasının verileceği söyleniyor.

1 ARALIK TARİHİNDE UYGULANACAK

Türkiye genelinde kış lastiği zorunlu dönemi 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren başlıyor. Kış lastiği uygulamasına sayılı gün kaldı denilirse, bu tarihten itibaren yolcu ve eşya taşımakta kullanılan yerli ve yabancı tescilli araçların kış lastiği kullanması gerektiği vurgulanıyor. Uzmanlar lastik takmak isteyenlerin bir süre beklememesi gerektiğini söylerken Düzce'de Araç Bakım Merkezi Müdürü olarak görev yapan Ümit Sel, “Ticari araçlarda zorunlu olan tarih 1 Aralık ama otomobiller daha erken seçilebiliyor." dedi

Trafiğe çıkan sürücülere uyarı! Bunu yapmayan 1.153 TL ceza

Çok fazla seyahat etmeyen kişilerin lastiklerini daha erken taktırması gerektiğini belirten Ümit Sel, bu dönemde kış lastiği takılabileceğinin altını çiziyor. Lastik montajının son güne bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Sel, lastiklerin 1 Aralık'ta takılması gerektiğini aktardı.

Lastik üretim tarihi önemine değinen Ümit Sel, raçlara takılan lastiklerin ömrünün 5 yıla indirdiğini belirtti ve insanların lastik alırken bunu dikkate alması gerektiğini söyledi. 5-6 yıllık lastik almanın öncelik olmaması gerektiğini söyleyen uzman isim "Yırtık lastik almamalısınız. 2022 bizim için aslında eski bir gün değil. Daha uygun fiyatlı olsaydı bu tercih edilebilirdi ancak mümkünse, nadiren kullanıldıkları için yeni kış lastikleri satın almakta fayda var." diyen konuştu.

Özellikle şehirlerarası karayollarında insan veya eşya taşıyan araçlara kış lastiği takılması gerektiği açıklandı. Kurallara uymayan sürücülere 1.152 TL ceza kesileceği belirtiliyor. 4 ay sürecek olan uygulamanın 1 Aralık'ta başlayacağı öngörülürse, kış lastiği uygulamasının da 1 Nisan 2023'te sona ereceği öngörülüyor.