Torununa Cinsel İstismarda Bulunnan Dedeye 16 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

Manisa'nın Turgulu ilçesinde 13 yaşındaki torunu L.N.T.'ye birçok kez cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Kenan Onarancan isimli şahsa 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Torununa Cinsel İstismarda Bulunnan Dedeye 16 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

Turgutlu'da yaşayan Özlem Onarancan, 2 sene önce ortaokul öğrencisi kızı L.N.T'nin bir süredir durgun olduğunu fark edince, 16 Ekim'de psikoloğa götürdü. L.N.T. burada dedesi Kenan Onarancan'ın kendisine birçok kez cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Kızın psikolojik tedavisinin tamamlanmasını bekleyen anne, babası hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kenan Onarancan hakkında, torununa zincirleme olarak cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Turgutlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.  

Duruşmalarda suçlamaları reddeden şahıs, "Cinsel duygularımı tatmin etmek için torunuma yönelik bir eylemim olmamıştır. Bu iddiaları kabul etmiyorum. Bu olaylar yaşanmadan 6 ay önce kızımın evinin yanında bulunan evimizi satıp başka yere taşındık. Bu nedenle torunumun düzeni bozuldu. Düzeni bozulduğu için de bana bu şekilde isnatta bulunduğunu düşünüyorum" dedi. Davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti sanık Kenan Onarancan hakkında deliller ve ifadeler doğrultusunda 16 yıl 8 ay hapis cezasına karar verdi.