Tokyo Olimpiyat Oyunlarına Koronavirüs Darbesi!

Japonya Hükümeti, başkent Tokyo'da 24 Temmuz ile 9 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan olimpiyat oyunlarının koronavirüs nedeniyle ertelenebileceğini duyurdu.  

Tokyo Olimpiyat Oyunlarına Koronavirüs Darbesi!

Japonya Parlamentosu'nda konuşan Olimpiyat Bakanı Hashimoto, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'yle imzaladıkları anlaşmanın , oyunların 2020'de kesinlikle hangi tarihler arasında oynanacağına dair bir hüküm içermediğini hatırlatarak, oyunların planlandığı gibi organize edilebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İOC yetkililerince yapılan açıklamalarda ise  gündemde bir B planı olmadığını ve ilgili tarihte yapılması için Japon hükümetine hazırlık çağrısında bulunuyor. Olimpiyat Oyunlarının ertelenmesine yönelik hak sadece Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde.

Koronavirüs nedeniyle oyunların ertelenmesine yönelik beklentiler ise günden güne artıyor.  Çin'in Wuhan kentinde ilk olarak görülen ve kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 3 binden fazla insan hayatını kaybetti. Avrupa ve Güney Amerika'da da görülmeye başlanan koronavirüs vakalarının artarak devam etmesi halinde dünya ekonomisinin de büyük zarar görebileceği belirtiliyor.