TOGG Satışında İlk Rakam Geldi Ne Kadara Satılacak

TOGG, araçları için geri sayım başlarken araç fiyatı ile ilgili ilk rakam geldi. TOGG ortaklarından Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, TOGG’un satış fiyatı ile ilgili ilk rakamı paylaştı.

TOGG Satışında İlk Rakam Geldi Ne Kadara Satılacak

Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG), ortaklarından Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan satış şekli ve servis hizmetinin geleneksel yöntemlerin dışında olacağını açıklarken, Türk vatandaşlarının ulaşabileceği bir fiyata çıkacağını vurguladı.

Özilhan, TOGG’un satış şeklinin nasıl olacağı, satış sonrası hizmetler ve satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mart Ayında Satışa Başlanacak

Üretimin yavaş yavaş başlayacağını söyleyen Özilhan, ‘’Mart ayında ticari satışlara başlayacağız’’ dedi. TOGG’u dört beş sefer test ettiğini belirten Özilhan, gayet memnun kaldığını ifade etti.

TOGG’un Satış Modeli Nasıl Olacak

TOGG’un geleneksel yöntemlerle satışının yapılmayacağını belirten Özilhan, ‘’Tam olarak açıklamayalım. Ama sunu söyleyebilirim ki, geleneksel modellerin dışında bir servis hizmeti olacak. Servis konusunda da çalışmalar var, tüketicinin bu konuda hiç endişesi olmasın’’ dedi.

TOGG İçin Verilen Fiyat

Özilhan fiyat konusunda “İlk yola çıktığımızda bir hedef fiyat koyduk ve bütün parça siparişlerini tamamladık. O hedef fiyata ulaştık. Üstüne çıkmadık. Euro bazında bir fiyat koymuştuk. İki yıl geçti ama aynı yerde duruyoruz. Togg ulaşılabilir bir fiyatla piyasaya çıkacak. Biz yola çıkarken fizibilitede yüzde 7 ÖTV ile yola çıktık. Sonrasında elektrikli otomobil ithalatı artınca yüzde 60’a çıkardılar ÖTV’yi. Ondan sonra yüzde 10’a düşürdüler. Fakat biz yüzde 10’un içinde kesin kalıyoruz. Yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de ama onu çözebiliyoruz, problem değil. Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç düşünüyoruz”

900 Bin TL’nin Altında Olacak

Togg’un yüzde 10 ÖTV dilimine gireceği kesin gibi. Bu ilk kez bir Togg yöneticisi tarafından net dile getirilmiş oldu. Elektrikli araçlarda yüzde 10 ÖTV dilimine, motor gücü 160 kW’ı, vergisiz fiyatı 700 bin TL’yi geçmeyen otomobiller girebiliyor. Bu da vergisiz fiyatı maksimum 700 bin TL üzerinden hesaplandığında Togg’un giriş fiyatının "bugünün koşullarında" en fazla 900 bin olacağı anlamına geliyor. Ama hiç kuşkusuz 908 bin TL, Türk vatandaşı için ulaşılabilir bir rakam olmaktan çok uzak. İşte bu noktada Tuncay Özilhan, aracı yüzde 7 ÖTV dilimine sokma hedefleri olduğunu ve bunu sağlayacaklarını söylemesi önemli. Bu da aracın yine "bugünün koşullarında" 900 bin TL’nin de altında olacağı anlamına geliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /