Tiktok'ta Bir İlginçlik Daha! Bu Sefer de Kaçakçılar...

Dünyada milyonlarca insanın kullandığı , bir çok ülkede güvenlik tehditi olarak yasaklanmaya başlanan çin merkezli sosyal medya uyguılaması Tiktok, insan kaçakçılarının da en yoğun kullandığı uygulamalardan birisi haline geldi.

Tiktok'ta Bir İlginçlik Daha! Bu Sefer de Kaçakçılar...

Suriye'de rejim tarafından aranan kişilerin Lübnan'a kaçırılması için özel fırsatlar sunduğunu belirten bir kaçakçı grubu Tiktok'ta ulu orta reklam yayımladı...

Dünyada 800 milyon aktif kullanıcıya sahip video paylaşım uygulaması, bir çok ülkede kişilerin verilerini kullandığı gerekçesiyle yasaklanmaya başlanırken, Tiktok'taki bir hesabın insan kaçakçılığı reklamları yayımladığı görüldü. Yayınlanan videolarda Suriye'de rejimden kaçan ya da terör listesinde aranan kişilerin Lübnan'a lüks araçlarla kaçırılmasının sağlandığı görülürken, şebekenin tarife de yaynladığı görüldü. Sosyal medyada yayınlana videoda, Lübnan'a kaçak yollarla gitmenin bedeli Dera kentinden 2 bin 858 TL olarak belirlenirken, Şam'dan 1429 TL'ye insan kaçakçılığı, Humus'tan 1072 TL, Afrin'den ise 5 bin 717 TL olduğu görülüyor.

BM 'nin verilerine göre 500 binin üzerinde kişinin Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybettiği, 5.5 milyon suriyelinin Türkiye, Lübnan, Irak ve Mısır'a kaçtığı kaydedildi.