Tiktok'ta Türk Pasaportuyla Alay Eden İki Şahıs Hakkında Flaş Gelişme

Çin merkezli sosyal medya uygulaması Tiktok'ta Türk pasaportuna aşağılayıcı nitelikte paylaşımlarda bulunan ve Türk vatandaşlarının yoğun tepkilerini çeken iki genç  kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Tiktok'ta Türk Pasaportuyla Alay Eden İki Şahıs Hakkında Flaş Gelişme

K.Ö. ve N.Y. isimli tiktok kullanıcıları, 25 Nisan'da , 'Türk pasaportunun kullanıldığı yerler' başlığı altında bir video paylaşmış, burada Türk pasaportunun 'Fırın eldiveni, bardak altı, kitap ayracı' gibi kullanılabileceği gibi skandal hareketlerde bulunmuşlardı. Klasik tiktok ünlüleri gibi yaptıkları hakaretlerin 'Mizah' olduğunu iddia eden şahıslardan K.Ö., "Bu paylaşımı korona döneminde yurtdışı seyahati yasak olduğu için mizah amaçlı paylaştık. Kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve Türk Bayrağı'nı aşağılama, küçümseme, değersizleştirme gibi bir amacımız yoktu. Yapmış olduğumuz video, farklı kişilerce bilgimiz dışında diğer sosyal medya platformlarında sanki Türk pasaportuna, Türk bayrağına hakaret ediyormuşuz gibi paylaşıldı. Bundan dolayı bir infial oluştu. Yanlış anlaşıldığımız için çok pişmanız. Bundan dolayı özür dileriz. Hemen bu paylaşımı kaldırdık. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve Türk bayrağına hakaret kastımız yoktur. Vatanını ve milletini seven insanlarız. Suç işleme kastım yoktur" ifadelerini kullandı.

Hakimlik şüpheliler hakkında Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama suçundan yurt dışına çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverilmelerine karar verdi.

Pasaportları İptal Edildi mi?

Türk pasaportunu bardağın altına koyarak, fırında kullanarak, aşağılarcasına kitap arasına sıkıştırarak video çeken şahısların pasaportlarının sürekli iptaline yönelik bir işlem yapılıp yapılmadığıysa bilinmiyor.