Ticaret Bakanı Muş'tan Asgari Ücret Sonrası Fahiş Zam Yapan Marketlere Uyarı!

Ticaret Bakanı Muş’tan asgari ücret sonrası fahiş zam yapan marketlere uyarı! Ticaret Bakanı, asgari ücret zammının ardından, etiketleri değiştiren marketlere yönelik denetimlerin sıklaştığını söyledi. 

Ticaret Bakanı Muş'tan Asgari Ücret Sonrası Fahiş Zam Yapan Marketlere Uyarı!

Marketlere Uyarı Yapıldı.
22 aralık saat 12:00 tarihi itibariyle asgari ücret açıklandı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından en çok marketlerdeki fiyat artışlarının olup olmayacağı merak ediliyordu. Hükümet bu konuda marketleri uyardı.


 Marketler zincirleri sahipleri asgari ücret artışı ile birlikte ürünlerde zam yapılacağı uyarısında bulunmuştu. Hükümet bu konuda denetimlerini artırdı. Ayrıntılar haberimizde…
En Ağır İdari Cezalar Uygulanacak!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücretin 5 bin 500 TL’den 8 bin 506 TL’ye yükseltildiği kararını açıklamıştı. Bu karar sonrası marketler fiyat değişikliğine gitti. Etiket fiyatlarını değiştiren marketler sosyal medyada ifşalandı. Marketlerde yaşanan bu zamlar sonrası Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin açıklama yaptı. 


İşte Mehmet Muş’un Açıklamaları…
“Asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı Bakanlığımız denetimlerini yoğunlaştırmıştır. Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz.”