THY'den "Unutulan Eşyaların Ucuz Satışı" Açıklaması Geldi: Dikkatli Olunmalı

Türk Hava Yolları A.O'dan yapılan bilgilendirmede, bazı vatandaşların ve yolcuların mobil cihazlarına gönderilen mesajlarda, çeşitli sosyal medya kanalları ve internet sayfalarında, kendilerini THY'nin uçakta unutulan eşyalarının satışını gerçekleştiriyor gibi gösteren profillerin belirlendiği vurgulanarak, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği belirtildi.

THY'den "Unutulan Eşyaların Ucuz Satışı" Açıklaması Geldi: Dikkatli Olunmalı

THY'nin resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, böyle bir durumun söz konusu olmadığı, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. 

Benzer Dolandırıcılık Girişimleri Kart Aidatlarında Görülüyor

Sosyal medyada son zamanlarda sık sık rastlanan dolandırıcılık girişimlerinden birisi de 'Kart aidatları' konusunda. Çeşitli sahte sayfalar açan dolandırıcılar burada Cumhurbaşkanlığı, banka logoları, sahte gazete sayfalarıyla vatandaşlara 'Şimdiye kadar ödenen tüm kart aidatları geri verilecek detaylar için tıklayın' benzeri tuzaklar kuruyor. Sosyal medya sayfaları üzerinden vatandaşların kart ve kişisel bilgilerini kopyalayan korsanlar daha sonra bu bilgileri yurtdışındaki korsan sitelerine satıyor ya da kart bilgilerini kopyalayarak vatandaşların bilgileriyle alışveriş yapabiliyor.