TFF Başkanı Nihat Özdemir'den 'İstifa' İddialarına Yanıt: Niyetim Yok

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkanlığı'ndan istifa edeceğine yönelik iddialara yanıt verdi. TFF Başkanı istifa niyetinin olmadığını, görevinin başında olduğunu söyledi.  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'den 'İstifa' İddialarına Yanıt: Niyetim Yok

Özdemir, hayatında TFF başkanlığı kadar daha zor bir görevde bulunmadığını,  üzerindeki baskıya rağmen elinden geleni yaptığını söyledi. Fenerbahçe'yi koruduğuna yönelik iddialara değinen TFF Başkanı, Fenerbahçe'yi koryacak iş yapması halinde bunu Zorlu'da yapmayacağını söyledi.

Nihat Özdemir, "Ben hayatımda TFF başkanlığı kadar zor bir görev görmedim. Fenerbahçe, Beşiktaş başkanı olmak daha kolay. Çünkü tek bir tarafı ilgilendiriyor. Burası böyle değil. Herkesi memnun edecek bir karar vermemiz mümkün değil. Hangi kararı versek yüzde 50'si itiraz ediyor. Ben sonuna kadar bu görevdeyim ve bırakmak gibi bir niyetimde yok." ifadelerini kullandı.  

Beşiktaş'ın Göztepe, Gaziantep FK'nin ise Gençlerbirliği maçlarının tekrarlanmasına yönelik talebi olduğunu söyleyen Özdemir, "Sayın Ahmet Nur Çebi yanında bir yönetim kurulu üyesi ile bizi ziyaret etti. Oturduk, Türk futbol gündemini konuşurken bir konulardan biri de buydu. TFF'nin bir çalışma sistemi var. Bizim çalışma statümüz bu. Kendisine anlattık, anlayışla karşıladı. Beşiktaş'ın maçın tekrarı konusunda müracaatları var, bu bizim işimiz değil. Sadece genel müracaatı MHK değerlendirecektir, şu an değerlendirme aşamasındayız. Gençlerbirliği-Gaziantep FK maçı hakkında da Gaziantep FK'nın bir talebi var. İkisini birlikte MHK inceliyor, IFAB'a da yazdılar, onların da görüşlerini alacaklar. Ardından bir karara varacaklar. Biz de ardından gereken açıklamada bulunacağız. Şu an süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.