Tesadüfen Eline Geçti! 30 Bin TL Teklif Ediyorlar , Satmıyor

Ordu'da bir iş yeri sahibinde bulunan ve bankanın basım hatasından kaynaklı eksikliği bulunan 100 TL 'lik banknota paha biçilemiyor.

Tesadüfen Eline Geçti! 30 Bin TL Teklif Ediyorlar , Satmıyor

Ordu'da dövme sanatçısı olan Mustafa Gedikli'deki 100 TL'lik banknot diğerlerinden tamamiyle farklı. Paranın ön yüzündeki sağ üst köşesinde 100 TL yazması gerekirken, bankadaki baskı hatasından kaynaklı 10 yazıyor. İlk bakışta sahte zannedilen paranın, yapılan araştırmalar neticesinde koleksiyon değerinde olduğu ortaya çıkıyor.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gedikli, "Ben ilk başta bu parayı sahte zannettim, daha sonra araştırınca anladım ki koleksiyon değeri varmış. Bu parada bankanın basım hatası var. Sağ üst köşesinde bir tane sıfırı noksan, hatası o. Biraz araştırma yapınca böyle paraların olduğunu, değerinin biçilemediğini anladım.Şu an bu paraya teklif verenler 30-35 bin TL’ye kadar çıktı ama daha da araştırmaya devam ediyorum” diyen dövme sanatçısı Gedikli, “Sonuçta çok nadir görülen bir olay. Bayağı bir araştırma yaptım, şu an tek gibi görülüyor. Farklı bir parada (10 TL) daha önce sıfır hatası olmuş, onlar belirli bir miktara satmışlar." dedi.

1 senedir para koleksiyonu yaptığını söyleyen Gedikli, kağıt paraları topladığını, hatalı 100 TL'yi tesadüfen koleksiyonuna eklediğini, kendisine verilen fiyatları yeterli bulmadığını, bu yüzden de satmayı düşünmediğini belirtti.