Tepkiler Üzerine Valilikten Arapça Ehliyet Sınavı Açıklaması

Mersin Valiliği, Arapça ehliyet sınavına ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşım üzerine bir açıklama yaptı. Valilik uygulamanın 2018’den beri devam ettiğini ve 7 farklı dilde sınava katılma imkanı olduğunu belirtti.

Tepkiler Üzerine Valilikten Arapça Ehliyet Sınavı Açıklaması

Mersin Valiliği, Twitter'da bugün yapılan bir paylaşım üzerine açıklama yapma ihtiyacı duydu. Paylaşımla ilgili "Sosyal medya (twitter) ortamında Mersin ilimizde motorlu taşıt sürücülerine yönelik e-Sınav uygulamaları ile ilgili olarak; konunun esasını yansıtmayan, yanlış algılamalara yol açabilecek mahiyette yapılan paylaşım hakkında açıklamada bulunma ihtiyacı hasıl olmuştur" ifadeleri kullanıldı ve şu açıklama yapıldı.

"Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce; Merkezi Sistem Sınavları Yönergesi ve Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) e-Sınav Uygulama Kılavuzu hükümleri doğrultusunda hazırlanan e-Sınav uygulama otomasyon sisteminde, yabancı uyruklu adaylar için Arapça, Çince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Rusça olmak üzere adayın tercih edeceği dil ile sınava katılma imkanı sunulmuştur. Dil seçimi adayın kayıtlı olduğu motorlu taşıt sürücüleri kursu yetkilileri tarafından adayın talebi doğrultusunda sınav randevusu aşamasında yapılmaktadır. Bu uygulama, 2018 yılından bu yana devam etmektedir. Mersin ilimizde gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücülerine yönelik sınavlara ilişkin bütün iş ve işlemler bahse konu mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /