Temel Karamollaoğlu'ndan Yeni Parti Kuran Fatih Erbakan'a 'Herhalde Falaka Yerdi'

Yeniden Refah Partisi ismiyle parti kuran eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'a Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan tepki geldi.

Temel Karamollaoğlu'ndan Yeni Parti Kuran Fatih Erbakan'a 'Herhalde Falaka Yerdi'

Adana'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Temel Karamollaoğlu, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerin öncesinde ülkemizde önemli gelişmeler meydana geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilerini sürdüren Karamollaoğlu, "Farklı bir dönemdeyiz, farklı şartlardayız. Uluslararası sahada Türkiye'nin itibarı giderek zayıflıyor" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ile ilişkileri de gündeme getiren Karamollaoğlu, "Biz Batı hayranı değiliz. Ben kendi ülkemizin değerlerinin, eğer sahip çıkılırsa Batı'nın değerlerinden üstün olduğuna inanıyorum. Ahlaki değerler için özellikle bunu söylüyorum. Ancak o değerler kaybolduğu zaman toplumda bir kimlik krizi rahatlıkla yaşanabiliyor. Buna da ne yazık ki şahit oluyoruz." dedi.

Yeniden Refah Partisi ismiyle parti kuran Fatih Erbakan ile ilgili kendisine yöneltilen soruya, Fatih Erbakan'ı sevdiğini belirterek yanıt veren Karamollaoğlu, "Yeni bir partinin kurulmasına ilişkin gündemimizde tartışma diye bir şey yok. Allah selamet versin. Erbakan Hocamızın oğlu, severiz de kendisini ama böyle bir girişim, eğer Erbakan Hoca olsaydı, herhalde falakayı yerdi zannediyorum. Karar vermişler, yürürler. Demokrasilerde bu var." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA