Tek Tip Askerlikte Yeni Teklif: Bedelli Askerlik Öncelik..

Tek tip askerlik sisteminde bedelli askerlik yapacak vatandaşlar için MHP 'den yeni bir teklif geldi. İşte yapılan son dakika açıklaması.

Tek Tip Askerlikte Yeni Teklif: Bedelli Askerlik Öncelik..

Bedelli askerlik ile ilgili yeni teklif.

Yeni askerlik sistemi kanun değişikliği için hazırlıklarda sona gelinmesine , kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu 'na gelmesine rağmen , partilerden art arda yeni teklifler de gelmeye devam ediyor. 

Yeni sisteme geçilmesi ile birlikte 145 bin adaya bedelli askerlik yapma hakkı tanınacak. Kura ile belirlenecek bedelli askerlerin dışındakiler , normal askerlik yapacak. Bu düzenleme için geri sayım devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi 'nden bir öneri daha geldi ve kura çekiminde 27 yaş üstü adaylara öncelik verilmesi gerektiği ifade edildi. 

MHP,  söz konusu kanun teklifinde, 22 yaşını dolduran herkesin kura çekmek suretiyle bedelli askerlik fırsatından faydalanmasını sağlayan maddeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar bedelli askerliğin gerekçesi belli yaşa gelmiş iş ve meslek sahibi kişilerin düzenlerinin bozulmaması idi. 32 yaşındaki doçent ile 21 yaşındaki öğrencisinin aynı kuraya katılıp 21 yaşındakine kurada bedelli askerlik çıkıp bir ay, 32 yaşındaki doçentin kura çıkmaması nedeniyle altı ay askerlik yapması nasıl izah edilecek?

Bu durumda kura çıkmayan doçent altı ay askerlik yapacak, öğrencisi bir ayda tezkere alacak şekle dönüşmez mi?

Bedelli askerlik kura çekiminde 27 yaşını bitirenlere öncelik tanınır şeklinde değişiklik yapılmalıdır."

BEDELLİ BEKLEYENLER BU ADRESTE

Bedelli bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

YENİ ASKERLİK HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA