Tek Tip Askerlikte Tecil Süresi ve Bedelli Yaş Şartı

Yeni askerlik sisteminde tecil süreleri ve tecilde yaş süreleri hakkında açıklama geldi. İşte yeni askerlik sisteminde bedelli detayları.

Tek Tip Askerlikte Tecil Süresi ve Bedelli Yaş Şartı

Tek tip askerlikte tecil süreleri ve yaş sınırları belli oldu.

Yeni askerlik sistemi ile ilgili bekleyiş sona eriyor. Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği tek tip askerlik meselesinde tecil yaşları belli oldu. 

ASKERLİK 6 AY: SÖZLEŞMELİ ER, UZMAN ERBAŞ VE ONBAŞI

Askerlik süresi 6 ay olacak ve 1 aylık temel eğitimin ardından okur yazar, lise ve ilkokul mezunları 5 ay kıta görevi yapacak. Toplamda 6 aydan sonra isterlerse bu adaylar terhis olabilecek ya da maaşlı olarak 6 ay daha askerlik görevlerini yapabilecek. Sözleşmeli er-erbaş, uzman çavuş rütbesiyle orduda devam edebilecek. 

MYO 'LAR İÇİN YEDEK ASTSUBAYLIK-ASTSUBAY OLARAK DEVAM EDEBİLECEK

Meslek yüksek okulu mezunu olan adaylar istekleri durumunda askerde yedek astsubay olarak görev yapacak ve yedek astsubay olarak görev yaparken her ay astsubay maaşı alacak. (Astsubay maaşı 5-6 bin TL).Adaylar  2 ay eğitimin ardından 10 ay maaş alacak. 12 ayı tamamladıktan sonra isterse terhis olabilecek. Şartları uygunsa, astsubaylığa geçebilecek

LİSANS VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve SUBAYLIĞA GEÇİŞ

Lisans ve lisansüstü eğitimi alan adaylar yedek subay olarak askerliklerini yapabilecek.. 2 aylık alacakları temel  eğitimden sonra 10 ay kıtalarda maaşlı görev yapacaklar. Ama isterlerse ihtiyaca göre subaylığa geçebilecekler. 

Zorunlu askerliğini tamamladıktan sonra 6 ay daha devam etmek isteyenlere asgari ücret tutarında maaş ödenecek. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ DÜŞÜRÜLSÜN DENDİ AMA..

- Bedelli uygulaması kalıcı hale gelecek. Bedelli ücreti 31 bin TL olacak. Parti içinde 31 bin TL’lik ücretin düşürülmesi seçeneğinin de tartışıldığı ancak kabul görmediği  öğrenildi. 

TECİL SÜRESİ VE YAŞ ŞARTI

- Yeni sistemde erteleme süreleri lise eğitimi için 22 yaş, meslek liseleri için 25 yaş, meslek yüksek okulu ve lisans eğitimi için 29 yaş, lisansüstü eğitim için 32 yaş, sporcular, doktora ve tıp eğitimi için de 35 yaş olacak. Bu erteleme yaş hadleri, bedelli için de kıstas oluşturacak. Erteleme yaş sınırını aşanlar bedelli askerlik yapamayacak.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ BEKLEYEN DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLA