Tek Tip Askerlik Geliyor-Askerlik 2 Ay mı 9 Ay mı OIacak?

Son dakika haberi: Askerlik 2 ay mı olacak yoksa 9 ay mı olacak? Milli Savunma Bakanlığı önceki gün kritik bir toplantı yaptı.

Tek Tip Askerlik Geliyor-Askerlik 2 Ay mı 9 Ay mı OIacak?

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında önceki gün yeni askerlik sitemi için bir toplantı yapıldı.

Yeni ve kalıcı bir askerlik sistemine geçilmesi için son dönemlerde art arda gelen açıklamaların ardından ilk somut adım atıldı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından kuvvet komutanlarının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ’in yanı sıra kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı. Söz konusu toplantıda, askerlik süresinin kısaltılması dahil, gündemdeki yeni askerlik sistemi üzerinde bilgi alış verişi yapıldı.

Tek tip askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte kalıcı bedelli uygulamasının da gelmesi bekleniyor. Yeni askerlik sistemine göre, ordu sistemine geçilinceye kadar herkes için ön görülen askerlik hizmetinin sağlanması hedefleniyor. Kalıcı bedellinin de düşünüldüğü yeni sistemle birlikte artık yeni dönemde bedelli yasası çıkarılması ihtiyacı ortadan kalkacak. 

ASKERLİK 2 AY MI OLACAK?

AK Parti kulislerinde dolaşın son dakika iddialarına göre belirli bir para yatırılarak 2 aylık askerlik yapılması ve böylece gündemden hiç düşmeyen bedelli uygulamasının da sona erdirilmesi planlanıyor.

TEK TİP ASKERLİK 9 AY OLACAK

Öte yandan 9 aylık tek tip askerlik de yeni sistemin ana başlıklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kulislerden edinilen son dakika bilgilerine göre askerlik hizmetinin herkes için eşit olması, eğitimli insan gücünden daha uzun ve etkin bir biçimde faydalanılması prensibiyle profesyonel ordu sistemine geçiş için bir ön hazırlık yapılacak.

Buna göre eğitim seviyesine bakılmaksızın herkes 9 ay askerlik yapacak. İsteyen 3 ay zorunlu yaptıktan sonra kalan 6 ayı bedelli yapabilecek.

BAZI MESELEK GRUPLARI DAHA AZ YAPACAK

Edinilen bilgilere göre öğretmen, hakim, doktor ve bazı akademik alanlarda görev yapanlan ile sporcular için 9 aylık sürenin kısaltılacağı bildirildi.

KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Söz konusu toplantının sona ermesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından şu paylaşım yapıldı:

"Bakan Akar'ın Başkanlığında MSB'de yapılan ve Gnkur. Bşk. Org. Yaşar Güler'in yanı sıra Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcılarının katıldığı toplantıda askerlik süresinin kısaltılması dâhil yeni askerlik sistemi ayrıntılı bir şekilde görüşüldü."

Yeni askerlik sistemi hakkından ihai karar açıklandığında Kamubulteni.com 'da olacak.

Peki sizce askerlik kaç ay olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

Kamubulteni.com  | Ankara