Tek Şoförle Mardin'den İzmir'e Gitmek İstemediler, Şikayet Ettiler!

Mardin'den İzmir'e gitmek üzere yola çıkan bir seyahat firmasına ait otobüste yolculuk yapan yolcular, 2 saatlik Mardin-Şanlıurfa yolunun 6 saatte kat edilmesi, otobüste muavin olmaması, klimaların çalışmaması, tek şoför bulunması nedeniyle çileden çıktı.

Tek Şoförle Mardin'den İzmir'e Gitmek İstemediler, Şikayet Ettiler!

EZİYET MARDİN'DE BAŞLADI

Mardin'den otobüse binen 40 yolcu, hareketten kısa bir süre sonra otobüste firma ismi olmadığı, düşük modelli bir otobüs olduğunu fark etmelerine rağmen otobüse bindi. 2 saat süren Mardin-Şanlıurfa yolunun 6 saatte bitmesi üzerine yolcular, kliması ve televizyonu olmayan, muavinsiz, tek şoförlü seyahate tepki gösterdi. Şikayetlerini şoföre bildiren yolcular dikkate alınmayınca durumu polise bildirdi. Yolcuların tepkilerine daha fazla dayanamayan şoför ise Şanlıurfa'daki otobüs terminaline gitti.

POLİS MANZARAYI GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Burada polis, kaldırımda oturan yolcularla tek tek görüşerek sorunlarını dinledi. Yolcuların hizmet alımı taahhütünü yerine getirmeyen şoför ve firmaya 2 bin 900 TL para cezası kesildi.

FİRMAYA DAVA AÇACAKLAR

Şanlıurfa'da 2 saat bekletilen ve mağdur edilen yolcular, polisin firma yetkilileriyle yaptığı görüşmelerden sonra Gaziantep'ten gelen bir başka otobüse bindirildi. 40 yolcunun hayatının tek bir şoför ve eski model otobüse bağlı olduğunu söyleyen yolcular, firmaya dava açacaklarını bildirdi.