Tecavüzcüsünü Öldüren Nevin Yıldırım Hakkında Yargıtay'dan Tepki Çeken Karar

Tecavüzcüsünü öldüren Nevin Yıldırım 'a müebbet hapis cezası verilmişti. Bu kararı Yargıtay bugün onayladı.

Tecavüzcüsünü Öldüren Nevin Yıldırım Hakkında Yargıtay'dan Tepki Çeken Karar

Nevin Yıldırım 'ın müebbet hapsi onaylandı.

Isparta 'nın Yalvaç İlçesi 'nde kendisine tecavüz etmeye kalkışan, ona şiddet ve şantaj uygulayan Nurettin Gider isimli kişiyi öldüren Nevin Yıldırım 'a müebbet hapis cezası verilmişti. Karar Yargıtay 'a gitti ve Yargıtay bu kararı onayladı.  Oy çokluğuyla alınan kararda  kadın üyenin, “haksız tahrik” şerhi koyması dikkatlerden kaçmadı. 

Kadın üyenin kararının sevindirici olduğunu aynı zamanda Yargıtay ’dan en azından “iyi hal indirimi” vermesini beklediklerini söyleyen Nevin Yıldırım ’ın Avukatı Fatoş Hacıvelioğlu, Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını  ifade etti. 

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesinin failin yakınları tarafından verilen ifadelere dayanak, adli tıp raporlarını ve Nevin’in her defasında “Tecavüze uğradım” beyanını dikkate almadan verdiği müebbet cezasını Yargıtay ilk kararında bozmuştu. Yerel mahkemenin tekrar aynı cezayı vermesiyle ikinci kez Yargıtay’a gelen dava, 1. Ağır Cezada görüldü. 16 Mayıs tarihinde görülen davanın sonucu bugün (23 Mayıs) Yargıtay tarafından açıklanırken, Nevin’e oy çokluğu ile müebbet cezası verildi.

HAKSIZ TAHRİK ŞERHİ KONULSAYDI TAHLİYE EDİLECEKTİ

Yargıtay’da bulunan kadın üyenin ise karara haksız tahrik şerhi koyması dikkat çekti. Haksız tahrik uygulansaydı Nevin Yıldırım tahliye edilecekti.

Kararı değerlendiren Avukat Fatoş Hacıvelioğlu, “Bundan sonra Anayasa Mahkemesi var, davayı Anayasa Mahkemesine taşıyacağız” dedi. Yerel mahkemenin kararının bozulmasını, en azından iyi hal indirimi verilmesini beklediklerini söyleyen Hacıvelioğlu, kadın üyenin kararını olumlu ve sevindirici bulurken “Eğer haksız tahrik uygulansaydı, Nevin’in şu an tahliye edilmesi gerekiyordu. Bu kararla birlikte erkek adalet sonucuna vardıklarını düşünüyorum. Yargının her aşamasından sabıkası olan erkeklere bile iyi hal indirimi uygulanırken, Nevin’e uygulanmaması adalet ve eşitlikle açıklanabilecek bir sonuç değil” diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA