Tecavüz Skandalı Ortaya Çıktı! Susması için 7 Milyon Dolar Ödemişler

Dünyanın dört bir yanında ev kiralama hizmeti sunan AirBnb’nin New York’ta kiraladığı dairede tecavüze uğrayan turiste susması için 7 milyon dolar ödediği skandalı ortaya çıktı.

Tecavüz Skandalı Ortaya Çıktı! Susması için 7 Milyon Dolar Ödemişler

Avustralyalı 29 yaşındaki bir kadın turist, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde arkadaşlarıyla Airbnb uygulaması üzerinden ev kiraladı.

Söz konusu evin anahtarını sokaktaki bir dükkandan teslim aldılar.

Dükkan sahibi olduğu belirtilen 24 yaşındaki şahıs, gece yarısı arkadaşlarından önce eve dönen kadını bıçak zoruyla korkutarak tecavüz etti. 

Bloomberg’deki habere göre iğrenç olay 2015’te yaşansa da skandal burayla sınırlı kalmıyor.

Söz konusu olayın ortaya çıkmaması için bir dizi ismin araya girdiği hatta dönemin ABD Başkanı Barrack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Nick Shapiro’nun tutulduğu öğrenildi.

Airbnb’nin tecavüze uğrayan kadına susması ve markayla ilgili kötü yorum yapmaması için 7 milyon dolar ödediği, tecavüzcünün  ise polise teslim edildiği kaydedildi.

Airbnb’de yaşanan skandallar daha sonraki yıllarda da sürmüş, 2018’de ABD’li bir turist Kosta Rika’da kiraladığı evde vahşice katledilmiş, 2019’da ise California’da kiralanan bir evde parti sırasında 5 kişi vurularak öldürülmüştü.