TBMM'ye Sunulan Sosyal Medya Düzenlemesine Yönelik Teklifin İlk 2Maddesi Kabul Edildi

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin ilk iki maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulu tarafından kabul edildi. Buna göre basın kanununun hedefleri arasına basın kartına yönelik usul ve esasları belirlemek de eklenecek. İnternet haber siteleri, devamlı yayın kapsamına alınacak. TBMM genel kurulunda basın kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına yönelik kanun teklifinin ilk iki maddesi kabul edildi.

TBMM'ye Sunulan Sosyal Medya Düzenlemesine Yönelik Teklifin İlk 2Maddesi Kabul Edildi

TBMM tarafından kabul edilen maddelere göre yasal zemin, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri enformasyon hizmetlerinde çalışan kamu personeli, basın kartı düzenlemesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi ele alınacak. Basın kanununun amaçları arasına basın kartına yönelik usul ve esasları belirlemek de eklenecek. Teklifle beraber basın kartı talep eden medya mensupları ile enformasyon görevlileri, kanun kapsamına dahil edilecek.


İnternet haber siteleri, süreli yayın tanımı kapsamına alınacak. Bu teklifle beraber internet haber sitesi, iletişim başkanı, iletişim Başkanlığı, basın kartı komisyonu, medya mensubu, enformasyon görevlisi de tanımlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı vekili Süreyya Sadi Bilgiç, kanun teklifinin 1. bölümünde 2 maddenin kabul edilmesinin sonrasında oturma ara verdi. Başkan Vekili Bilgiç, aradan sonra komisyonun yerini almaması üzerine yarın saat 14.00'te yeniden toplanmak üzere birleşimi kapattı.