TBMM'de Tek Tek Sıraladı! 'Uzman Çavuş, Sivil Memur, Korucular için Müjde Verelim'

Geçtiğimiz gün Kamu Bülteni'ne memur alımı, uzman çavuş alımı, sivil memur alımlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda bu sefer uzman çavuşların sorunlarıyla ilgili konuştu. Uzman çavuş kadro ve 3600 ek gösterge müjdesinin el birliğiyle TBMM'den geçirilebileceğini söyleyen Yokuş, 'Gelin el birliğiyle bu kahramanlarımıza müjde verelim' dedi.

TBMM'de Tek Tek Sıraladı! 'Uzman Çavuş, Sivil Memur, Korucular için Müjde Verelim'

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan Uzman Çavuş Çıkışı.  Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, uzman çavuşların uzun süredir beklediği kadro müjdesini, özlük haklarıyla ilgili beklentilerini ve diğer uzman çavuş sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi. Kahraman ordumuz içerisinde ayrım yapılmaması gerektiğini, sivil memurlar, uzman çavuşlar, korucular için yeni düzenlemeler getirilmesi gerektiğini vurgulayan Konya Milletvekili, "Uzman çavuşlarımızın sorunlarıyla ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki, terörle mücadelede askerlerimizin ne fedakarlıklar yaptığı, bunun için ne bedeller ödediği hepimizin malumu.  Uzman çavuşlarımız da askeri hizmetler içerisinde önemli görevler üstleniyor. Bu kadrodaki kardeşlerimiz subay ve astsubaylarımızın haklarından eşit şekilde faydalanamıyorlar." dedi.

Yokuş konuşmasına şu şekilde devam etti : 

Bir kere kadroları yok, kadro istiyorlar. Doğudaki görev sürelerinin biraz daha kısıtlandırılmasını istiyorlar.  Uzman çavuşlarımız, emeklilik, yaş haddinin belirlenmesini, özlük haklarının verilmesini istiyorlar. Rütbe , yetki ve sorumluluklarının düzenlenmesini, tazminatlarıyla ilgili düzenleme istiyorlar.  Orduevleri ve kamplarda eşit hak istiyorlar. Sağlık şartlarının, hizmetlerinin subay ve astsubaylarla eşitlik istiyorlar. Lojmanlarda adalet istiyorlar. Mobbing ve baskının üzerlerinden kalkmasını, 3600 EK göstergeyi biz de hak ediyoruz diyorlar. Yani esas itibariyle birliklerde ve üs bölgelerdeki yaşam alanlarının eşit olmasını istiyorlar. 97 bin çalışanı 100 bin emeklisiyle beraber 200 bin kişilik uzman çavuş camiası çok şey istemiyor. Sadece diyorlar ki, madem biz aynı ordunun şerefli mensuplarıyız. 

Vatan için bayrak için, bu ülkenin geleceği için 24 saat görevdeyiz. Niye ayrıyız, neden görevlerimiz farklı. Adı adalet olan iktidara diyorlar ki 'Allah aşkına bize de adalet uğrasın' diyorlar. Çok şey istemiyorlar. Bu konuda bu kürsüde pek çok milletvekili arkadaşım bu konuyu gündeme getirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi en başta uzman çavuşlarımız, astsubay, askeriyede çalışan sivil memurlar, korucularımız için gayret göstermeli. El birliğiyle bu yasal düzenlemeleri yapalım, o günleri keyifle bekliyoruz.