TBMM'de Taşeron Kadro Çıkışı: 31 Ekim 2020'ye Kadar Yüzde 4 Zamla Geçinemezler, Sabırları ve Güçleri Kalmadı!

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda taşeron kadro sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taşerondan kadroya geçen binlerce işçinin maaş zammı konusunda sıkıntı yaşadığını, 900 bin işçinin haklarını gasbedildiğini öne süren Kaya, sendikal hakları alınan işçilerin enflasyon farklarının ödenmediği, yan yana çalıştığı memur ve işçilerin çok altında maaş aldığını söyledi.

TBMM'de Taşeron Kadro Çıkışı: 31 Ekim 2020'ye Kadar Yüzde 4 Zamla Geçinemezler, Sabırları ve Güçleri Kalmadı!

TBMM'de Taşeron Kadro Çıkışı: 31 Ekim 2020'ye Kadar Yüzde 4 Zamla Yetinemezler, Güçleri Kalmadı!
 

Kaya, 2020 yılı Ekim ayına kadar yüzde 4 zamla taşerondan kadroya geçen işçilerin geçinmesinin mümkün olmadığını ve bu işçilerin dayanabilecek gücü ve sabrı kalmadığını söyleyerek, işçilerin sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya şunları söyledi: Taşeronu bitirdik." diye övünüyor ama taşerondan kadroya geçen işçiler taşeronu aratmayan uygulamalar nedeniyle daha büyük haksızlıklar yaşamaya devam ediyor. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle taşerondan işçi kadrosuna geçen yaklaşık 900 bin işçimizin hakları gasbediliyor. Anayasa'mızın verdiği toplu sözleşme ve sendika hakları ellerinden alınan, 2018-2019 yıllarında enflasyon farkları ödenmeyen, yan yana çalıştığı memur ve işçilerin çok altında maaş alan, 31 Ekim 2020'ye kadar sadece yüzde 4 zam ile yetinmeleri istenen bu işçilerimizin ve ailelerinin artık dayanacak gücü ve sabrı kalmamıştır. Mecliste ve kamuda omuz omuza çalıştığımız, devletimize hizmet eden bu kardeşlerimizin enflasyon farkları ve maaş zamları neden verilmiyor? Bu işçilerimizin haklarının verilmesini ve toplu iş sözleşmeli ve sendikalı işçi olmalarının sağlanmasını talep ediyoruz.