TBMM'de Konuşan Erdoğan'dan Yeni Anayasa Vurgusu

27. dönem 6. yasama yılı açılışı sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Atatürk Anıt’ı önünde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış konuşmasında meclis kürsüsünden hitap etti. Erdoğan, yapmış olduğu konuşmada yeni anayasaya vurgu yaptı.

TBMM'de Konuşan Erdoğan'dan Yeni Anayasa Vurgusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının sonrasında bando eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Gerçekleştirilen törene Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilleri Haydar Akar, Celal Adan ile Nimetullah Erdoğmuş, partilerin grup başkan vekilleri ile milletvekilleri ve TBMM bürokratları katıldı.


Erdoğan'dan Yeni Anayasa Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. dönem 6. Yasama yılının açılış toplantısında genel kurula hitap etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşmalarının Satır Başları Şöyle;

“Önce milli mücadelede, son olarak da 15 Temmuz gecesi 'Gazi’ ' unvanı ile şereflenen Türkiye Büyük Millet meclisimiz, dünya meclisleri içinde müstesna bir yere sahiptir. Şimdi karşımızda darbecilere direnerek, milli mücadelenin üstünlüğünü hiçbir tereddütte mahal vermeyecek şekilde tescillemiş bir meclis var.


İçimizde Ukde kalan bir mesele yeni anayasaya ülkemizi kavuşturmaktır. Bunu bir borcumuz, gençlerimize hediye edeceğimiz kazanım olarak görüyoruz. İnşallah yeni anayasa çalışmasını da tamamlayacağız. Yeni dönem meclisimizin Türkiye'yi hakkı olan yeni anayasa ile buluşturarak, darbe dönemlerinin son izini sileceğine inanıyorum. Enflasyondaki artışın kayıplarını önlemek için asgari ücreti, emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranda artırdık.


Temmuz ayındaki ilave düzenlemelerle bu artışları daha da ileri taşıdık. İnşallah önümüzdeki yılbaşında bütün ücretlerin kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine İzin vermeyeceğiz.

Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG’un Gemlik'te bulunan fabrikasını 29 Ekim tarihinde açıyor, seri üretimi başlatıyoruz. Küresel ve bölgesel sorunların çözümünde inisiyatif alan, yapıcı, aktif siyaset uyguluyoruz. Gerilim peşinde koşmadığımız gibi baskılara boyun eğmiyoruz. Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki Türk diplomasisi son asırların en başarılı dönemini yaşamaktadır.”

Dedi.