TBMM'de "Asgari Ücret, Taşeron Kadro, Atanamayan Öğretmenler ve Üniversiteli İşçiler" Çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yeni vergi düzenlemeleri görüşmeleri devam ederken, ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. SGK doğum borçlanması bekleyen anneler, atama bekleyen öğretmenler, atama bekleyen engelli vatandaşlar, kadro bekleyen taşeron ve üniversiteli işçilerin durumunun yanı sıra asgari ücrete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Köksal'ın açıklamalarına sosyal medyadan büyük destek geldi.

TBMM'de "Asgari Ücret, Taşeron Kadro, Atanamayan Öğretmenler ve Üniversiteli İşçiler" Çıkışı

Asgari Ücretle 2005 Yılında 17 Gram Altın Alınırken, 2019'da Bakın Ne Kadar Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yeni vergi düzenlemeleri görüşmeleri devam ederken, ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. SGK doğum borçlanması bekleyen anneler, atama bekleyen öğretmenler, atama bekleyen engelli vatandaşlar, kadro bekleyen taşeron ve üniversiteli işçilerin durumunun yanı sıra asgari ücrete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Köksal'ın açıklamalarına sosyal medyadan büyük destek geldi. 2005 yılında bir asgari ücretlinin maaşıyla 17 gram altın alabildiğini söyleyen Afyonkarahisar Milletvekili, 2019 yılındaki maaşla alım gücünün 7 gram altına düştüğünü söyledi.

Yurtdışındaki asgari ücretleri de hatırlatarak açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını da hatırlatan Köksal, "Şimdi, asgari ücrete bakıyorum, 2005 yılında bir asgari ücret maaşıyla 17 gram altın alınabiliyormuş, bugün bir asgari ücretli maaşıyla 7 gram altını zar zor alabiliyorsunuz. Bakın, Avrupa'da, en düşük asgari ücret Yunanistan'da 721 euro, diğer bütün Avrupa ülkelerinde bin euronun üzerinde, hatta çok ciddi bir ekonomik kriz geçirmiş olan İspanya'da bile 1.050 euro ama siz Türkiye'de 2.020 lirayı bile asgari ücretliye lütuf olarak görüyorsunuz. Birleşik Kamu-İş Federasyonunun yaptığı araştırmaya göre ekim ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.625 liraya dayanmış, asgari ücretin bile üzerinde, yoksulluk sınırıysa 9.694 liraya dayanmış. Zamlar yağıyor yağmur gibi ama TÜİK'in ısmarlama rakamlarıyla enflasyon düşük gösteriliyor." dedi.

Afyonkarahisar Milletvekili daha sonra şu ifadeleri kullandı: SGK öncesi doğum borçlanması bekleyen anneler, atama bekleyen öğretmenler, engelliler, kadro bekleyen geçici ve taşeron işçiler, statü değişikliği bekleyen üniversiteli işçiler, intibak yasası bekleyen emekliler, 669 sayılı KHK'yle okulları kapatılan askerî öğrenciler, malul sayılmayan gaziler ve bu toplumda görmezden geldiğiniz her türlü mağdurun çözümünü ne zaman bu Meclise getireceksiniz? Allah aşkına seçim meydanlarında verdiğiniz sözleri de mi unutuyorsunuz?Özelleştirme, tek yaptığınız şey üretmeden tüketmek. Bakın, bir örnek vereceğim: 2012'den 2019'a kadar 89 tane HES, 10 tane termik santral, 1 jeotermal santral, 1 gaz türbini ve 18 elektrik dağıtım şirketinin tamamını sattınız.