TBMM'de Af Düzenlemesiyle İlgili Son Gelişmeler - MHP Teklifi Çekecek Mi?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeme getirdiği şartlı ceza indirimi düzenlemesiyle ilgili mahkum ve mahkum yakınlarının 'Af ne zaman gelecek?' beklentileri sürüyor.

TBMM'de Af Düzenlemesiyle İlgili Son Gelişmeler - MHP Teklifi Çekecek Mi?

MHP tarafından TBMM'ye sunulan ve komisyonda görüşülmesi beklenen af düzenlemesiyle ilgili son gelişmeler ve daha fazlası kamu bülteni sitesinde. Yüzbinlerce kişi ve ailesini doğrudan ilgilendiren düzenleme AK Parti'nin filtresine takılmış durumda. AK Parti , doğrudan af düzenlemesinin mümkün olmadığını, konuyla ilgili hukukçuların çalışma başlattığını , MHP'nin teklifinin revize edilmesi gerektiğini söylemişti. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli ise, geçtiğimiz günlerde parti genel merkezi önünde toplanan mahkum yakınlarına af düzenlemesinin arkasında olduklarını, diğer partilerle görüşmelerin sürdüğünü söylemişti.

MHP AF TEKLİFİNİN ARKASINDA

MHP Genel Başkanı, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak yasamızı hazırlayıp meclise verdik, mecliste Adalet komisyonunda görüşülmesini bekliyor. 50 milletvekilimizle olayları takip ediyoruz, 50 milletvekili ile bunu çıkarmak mümkün değil. Bu sebepten dolayı diğer siyasi partilerle de arkadaşlarımız diyalog içerisindeler. Olayları takip ediyoruz, hepinizin durumunu anlıyorum, bir kez daha derdinizi bize intikal ettirmeniz memnuniyet vermiştir. Telaşa kapılıp kendi kendinizi incitmeyin. Bunun oyla alakası yok, istersen verme, bu memleket meselesi, bunu oy için yapmıyoruz, bir daha ağzınızdan duyarsam yasayı çekerim." ifadelerini kullanmıştı. MHP'li Karataş da geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda, cezaevlerinde PKK'lı ve FETÖ'cü ajanların karışıklık çıkarmaya çalıştığını, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, cezaevlerindeki birikimlerin sadeleştirilmesi gerektiğini söylemiş, "Bu teröristler 2 kişilik-3 kişilik yerlerde tutuluyor. Kader kurbanı olan suçluların koğuşuna birer ajanlarını gönderiyor, bu teröristler ve onlar orada fitne yayıyorlar. Cezaevleri, Afrin'de atılan bombalardan daha tehlikeli bir hâl alıyor. İç barışa katkı sağlamak, toplumsal kucaklaşmayı sağlamlaştırmak; cezaevlerinde birikmeleri sadeleştirmek, FETÖ'cü hâkim ve savcıların tahribatını gidermektir." şeklinde konuşmuştu.

İYİ PARTİ KARŞIT, CHP BEKLEMEDE

İYİ Parti af teklifine karşı tutum sergiliyor, CHP ise af teklifiyle ilgili doğrudan çıkış yapmak yerine düzenlemenin komisyona gelmesini bekliyor. Şimdilik af düzenlemesiyle ilgili son gelişmeler bunlar, yeni gelişmelerden anında haberdar olmak için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.