TBMM Başkanı Yıldırım: Bu Millete Tehdit Sökmez

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Yıldırım: Bu Millete Tehdit Sökmez

Amerika Birleşik Devletleri'yle yaşanan rahip krizi hakkında gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Yıldırım, Türk milletine hiç bir tehditin sökmeyeceğini hatırlatarak, "Bize tehdit sökmez, bu millete tehdit sökmez. Dolayısıyla ABD Türkiye ile ilişkilerini uzun vadede geliştirmek istiyorsa bu tehdit dilinden vazgeçmesi lazım. Türkiye'yi tehdit etmeden önce Türkiye'de bir 15 Temmuz darbe girişiminin olduğunu ve bu girişimin faali olan, başı olan Feto'nun ABD'de elini kolunu sallayarak hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmadan muhafaza edildiğini unutmamalıdır.

ABD hukuk devletiyse Türkiye de hukuk devletidir. Dolayısıyla Holiganbet hukuk kararına saygı göstermek durumundadır. Bizim tavsiyemiz ABD'nin bu ucuz tehdit lisanını bırakması ve Türk halkının güvenini nasıl kazanacak bunun yollarına bakması lazım" ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü ve PKK'ya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle tutuklanan ABD'li rahip daha sonra ev hapsi almıştı. ABD Başkan yardımcısı Pence , Brunson'un tamamiyle serbest bırakılmaması halinde ABD'nin Türkiye'ye yaptırımda bulunacağını söylemiş, daha sonra ABD Başkanı'da benzer açıklamalarda bulunmuştu.