TBMM Başkanı Kurtulmuş, HEDEP Grubuna Özel Ziyaret Gerçekleştirdi!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis kapsamında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) grubunu ziyaret etti. Görüşme, basına kapalı bir şekilde gerçekleşti ve yaklaşık yarım saat sürdü.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, HEDEP Grubuna Özel Ziyaret Gerçekleştirdi!

Kurtulmuş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Meclis Başkanı olarak seçilmem sonrasında, Türkiye'deki siyasi partilerin grupları beni 'hayırlı olsun' ziyaretleri için ziyaret ettiler. Ben de görüştüğümüz Meclis gruplarına iade ziyaretlerde bulundum. Bugün ise HEDEP grubunu ziyaret ettik. Yeni dönemde Meclis'teki çalışmalarda siyasi partiler arasındaki ortamın yumuşatılması, daha sağlıklı fikir alışverişlerinin yapılabilmesi için umut ediyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren Meclis'in en önemli fonksiyonlarından biri olan bütçe görüşmeleri başlayacak. Bu ziyaret, yeni dönemin başlangıcı için yapılan bir ziyarettir. HEDEP grubuna yeni dönem için temennilerimizi ilettik ve Tuncer Bey'in eş başkan seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettim," şeklinde konuştu.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise şunları söyledi: "Meclis Başkanımızın bize ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Daha önce kendilerini ziyaret etmiştik ve onlar da iade ziyarette bulundu. Yeni kongremizi gerçekleştirmiştik, bize başarılar diledi. Verimli ve güzel bir görüşme oldu. Önümüzdeki dönemde daha hoşgörülü ve diyalog içinde bir Meclis süreci talep ediyoruz, bu da kendilerinin de ifade ettiği bir husustur."