Tayland'da Katliam Yapan Asker! 26 Kişiyi Öldürdü, 57 Kişiyi Yaraladı

Tayland'da dün bir askerin kışladaki komutanını öldürdükten sonra yakındaki AVM'ye giderek sivilleri katlettiği saldırıda 26 kişinin yaşamını kaybettiği, 56 kişinin de yaralandığüı bildirildi.

Tayland'da Katliam Yapan Asker! 26 Kişiyi Öldürdü, 57 Kişiyi Yaraladı

Bangkok Post gazetesi'nde yer alan habere göre, Başbakan Prayut Çan-o-Ça, yaralıları ziyaret ettiği hastanede olayın detaylarına ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi.

katliam-selfie.jpg

Başbakan, Nakhon Raschasima şehrindeki askeri üste görevli astsubayın yaptığı saldırıda 26 kişinin öldüğünü, 57 kişinin de yaralandığını açıkladı. Thomma isimli 32 yaşındaki asker, dün yerel saatle 15.00 sıralarında rezidansına gittiği esnada komutanı ve bir kadını öldürmüş, daha sonra yanına aldığı mühimmat ve silahla birlikte alışveriş merkezine giderek sivillere ateş açmaya başlamıştı. Saldırıyı sosyal medyadan da canlı yayınlayan saldırgan, alışveriş merkezindeki sivilleri de rehin almıştı.

18 saat boyunca binayı kuşatan polislere direnen asker, sabah saatlerinde kesin nişancılar tarafından vurularak öldürülmüştü.

Türkiye Cumhuriyeti'nden Taziye Mesajı

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Tayland'ın Nakhon Ratchasima kentinde 8 Şubat günü askeri bir kışlada ve alışveriş merkezinde meydana gelen saldırılarda çok sayıda insanın öldüğünü ve yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Bu elim olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tayland halkının acısını paylaşıyoruz" denildi.