Tatil Bitti, TBMM Yoğun Bir Gündemle Toplanıyor

3 aylık tatilin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün yoğun bir gündemle yeniden toplanıyor. TBMM 3 aylık Tatil sonrası yeniden toplanıyor. TBMM genel kurulu, 27. dönem 6. yasama yılı için bugün toplanacak. Yeni yasama yılı kapsamında ilk tören meclisin Atatürk Anıtı’nda gerçekleşirken, anıta çelenk konulduktan sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulu saat 14.00'te özel oturumla toplanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi

Tatil Bitti, TBMM Yoğun Bir Gündemle Toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de Bir Konuşma Yapacak

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı genel kurula davet edecek ve sonrasında İstiklal Marşı okunacak. Hemen akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kuruluna hitap edecek.

Akşam Resepsiyonu Organize Edilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlarının yasama göre açılışı sebebiyle geleneksel bir şekilde verdikleri akşam resepsiyon, pandemi sebebiyle verilen 2 yıl aranın sonrasında yeniden düzenlenecek. TBMM tören alanındaki resepsiyon saat 19.00'da yapılacak.

Tarihte İlk Defa Bir Dönem İçinde 6. Yasama Yılana Girilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde ilk defa bir dönem içerisinde 6. yasama girene girerek bir ilke imza atacak. Diğer taraftan 4 Ekim Salı günü siyasi partilerin grup toplantıları da organize edilecek.

2023 Yılı Bütçe Kanunu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 17 Ekim'e kadar 2023 yılı Bütçe Kanunu teklifi gelecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak bütçe, öncelikli olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldükten sonra genel kurulda ele alınacak.