Taşeronda Yargıtay'dan Sevindiren Önemli Karar

Son dakika haberi: Taşeron işçi için İş Mahkemesi 'nin verdiği karar, Yargıtay tarafından bozuldu ve işçinin lehine karar verildi.

Taşeronda Yargıtay'dan Sevindiren Önemli Karar

Taşeronda kritik karar.

Son günlerde taşeron konusu sık sık gündeme geliyor. Gündeme gelen taşeron meselelerine ek olarak Yargıtay 'da işçilere iyi bir haber geldi. Samsun 'da bir taşeron işçinin açtığı dava, işçinin lehine sonuçlandı. 

Samsun 'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde çalışırken emekli olan Saniye K. isimli taşeron işçi, 2001 yılına kadar Samsun Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde geçici mevsimlik işçi olarak görev yapıyordu.

Bu tarihte kadroya alınan işçi,  2009 yılında emekli oldu. İşçi, emekli olduktan sonra kadroya alınırken ve sonrasında kademe ve derece ilerlemesi işlemleriyle diğer intibak işlemlerinin yanlış yapıldığını ileri sürerek dava açtı.

DAVA NEDENİ

İşçi hem kadroya alınırken hem de sonrasında, 2001 öncesinden mevsimlik işçi çalışmalarının kıdemine eklenmesi, sosyal ve özlük haklarının da buna göre düzenlenmesi gerektiğini belirterek, kendisine eksik yapılan ödemelerin tümünü faiziyle birlikte istedi.

Taşeron işçinin açtığı dava, önce Samsun 2. İş Mahkemesi 'nde görüldü. İş Mahkemesi, işçinin bu talebini, uzun süren süreçten sonra reddetti. Davalı taraf ise dosyayı temyize götürdü. 

Temyiz aşamasında ise Yargıtay 7. Hukuk Dairesi dosya üzerinde önemli incelemeler yaptı. Yargıtay, bu kez iş mahkemesinin kararını bozdu. Ve işçi lehine karar verildi.

Söz konusu karar, taşeron işçiler için emsal niteliği taşıyor.

TAŞERONDA TÜM HABERLERDEN, GELİŞMELERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara
Kaynak: Sgk rehberi.